Lammert & Jinke


Gisteren op vrijdag 21 juni 2019 mocht ik de bruiloft van Lammert en Jinke fotograferen! Een prachtig stel, .die op een bijzondere locatie is getrouwd in bakkeveen! Ik neem je graag mee terug naar deze vrijdag.

Vrijdag 21 juni 2019 – Vandaag mag ik de mooiste dag van Lammert en Jinke fotograferen, deze dag zeggen ze Ja, tegen elkaar en hun liefde! Ze hebben een mooie datum uitgekozen, de langste dag en de kans op mooi weer zou groot aanwezig kunnen zijn op 21 juni! Samen met mijn partner maken wij een foto en video verslag van deze dag. Om 08:30 vertrekken wij uit Leeuwarden.

09:15 Wijnjewoude We komen aan in de straat waar de ouders van Jinke wonen, de vlag hangt hoog in de lucht. Vandaag trouwt hun dochter! We ontmoeten eerst de ouders van Jinke, daarna gaan we direct naar Jinke toe. Jinke zit bij de kapper, haar visagie is al verzorgd. Haar haar wordt mooi opgestoken, en daarna wordt de sluier erin gezet. Het staat haar erg goed!

We lopen daarna met zijn drieën terug naar het huis van haar ouders. Daar fotograferen we de jurk in het trapsgat. Ze heeft een jurk uitgekozen die precies bij haar past. Ik ben dan ook erg benieuwd, hoe het haar zal staan. Niet veel later is daar het moment en wordt Jinke geholpen door haar zus. Een lekkere parfum wordt opgespoten, schoenen aangedaan en oorbellen worden in gedaan. Jinke is er klaar voor, laat Lammert maar komen!

10:30 Niet veel later staat Lammert voor de deur, hij belt aan. Jinke doet de deur open. Een ‘Wauw!’ is duidelijk te zien en te horen. Lammert is onder de indruk van zijn toekomstige vrouw. Ze bewonderen en kussen elkaar. Ze zijn trots en blij met elkaar. De liefde straalt er vanaf! Dit wordt een mooie dag waar hun liefde word bezegeld.

We maken een aantal foto’s in de tuin van haar ouders, met de paarden en zonder de paarden. Daarna krijgen we een verzorgde lunch van Jinke haar moeder. Alles wat je kon bedenken stond op tafel! Een fries suikerbrood, zalm en nog veel meer keuze! Dankjewel! Wij hebben heerlijk gegeten!

12:15 De open koets met Friesepaarden wordt voorgereden. Het bijzondere van deze koets zijn de twee mannen die deze gaan rijden. Beide vaders zullen hun kinderen naar de trouw locatie brengen. Wat bijzonder! De basis school kinderen tegen over het huis zwaaien uitgebreid naar het bruidspaar. Ook de buurtbewoners komt even kijken. Nadat het bruidspaar is ingestapt vertrekt de koets. Iedereen zwaait!

Op dat moment verschijnen donkere wolken.. Ohnee.. mijn vriend en ik kijken elkaar aan.. Het zal toch niet… en helaas maar waar… Ja! Nood weer! het komt met bakken de lucht uit! Niet een klein beetje.. maar echt veel.. Arme Lammert en Jinke! Helemaal door weekt.. De koets wordt even aan de kant gezegd, en snel wordt een kap omhoog gedaan. Dit scheelt al enorm veel.. maar toch.. leuk is anders… Aangekomen op de locatie is het droog. Hun familie en vrienden verwelkomen het bruidspaar.

13:30 Het is zover, de gasten nemen plaats, in de prachtige tuin van het slot. De gasten staan op en klappen voor de bruidegom. Daarna komen de bruidsmeisjes samen met hun mama. Samen strooien ze rozenblaadjes. Daarna volgende de 2 bruidsjongetjes met een spandoek ‘Oom Lammert! Daar komt ze!’ Heel schattig lopen ze samen door het gangpad.

Daar komt ze! De bruid loopt samen met haar vader naar Lammert, haar vader geeft haar weg. Ze zien er samen stralend uit! Ze namen plaats op het houten bankje en de ceremonie begint.

De ambtenaar vertelt over hun liefde en hun ontmoeting. Een ontmoeting waar om gelachen kan worden. Ook tijdens de ceremonie wordt er veel gelachen. Zowel door het bruidspaar als het publiek. Dan is het moment daar, Lammert en Jinke mogen gaan staan.

Ze geven elkaar de rechterhand. Beloven elkaar trouw en zullen aan de verplichtingen voldoen die ze zijn opgedragen. Volmondig zeggen beide ‘Ja!’ tegen elkaar. En daarmee is hun liefde nu bekroond met een huwelijk!

De ringen worden gebracht, de kleinste bruidsjongen was wel heel blij voor zijn tante. Een innige omhelzing volgde, waardoor Jinke om viel, een lief en grappig moment! Die deze voltrekking net weer wat extra’s geeft. Deze mensen zitten vol met liefde, naar iedereen. En dat is duidelijk te zien!

Lammert knoopt de ringen los, echt knopen.. want stevig zitten ze vast geknoopt! Nadat deze los zijn schuiven ze naar elkaar de trouwringen om elkaars vinger. Dit wordt bekroont met een kus, en een liefdevolle omhelzing van Lammert.

Daarna volgen de o zo belangrijke handtekeningen! Hun zelf, de getuigen en de ambtenaar tekent de akte. Het huwelijk is voltrokken en geldig! De ceremonie wordt afgesloten door de ambtenaar. Daarna volgen de felicitaties van de ouders, familie en vrienden.

Voor het slot maken we een prachtige groepsfoto, waarna daarna de taart wordt aangesneden. De mooie taart vol vruchten is gemaakt door haar zus. Erg creatief en mooi! Ze delen elkaar een hapje uit en nadat de taart is gaan wij samen naar het bos.

15:00 We rijden samen naar een mooie plek naar het bos, ik heb de plek net gezien op de heen weg. een klein meertje in het bos. Een prachtige locatie om een reportage te maken van deze twee lieve mensen!

We schieten verschillende beelden en ze zijn allemaal even mooi. Ze stralen samen op de foto’s, de liefde spat er vanaf! Wanneer we hiermee klaar zijn maken we bij het slot nog een aantal foto’s met familie en vrienden. Wanneer dit klaar is zouden we eigenlijk vertrekken. Maar wij maakte de keuze om toch mee te gaan naar de volgende locatie en de wens van Jinke en Lammert te vervullen. Samen met mijn partner maken we nog een aantal video beelden die het eind resultaat net dat een beetje meer geeft. Wij willen dat Jinke en Lammert terug kunnen kijken op prachtige beelden van deze bijzondere dag!

Nadat we hiermee klaar zijn, verlaten wij het feest. Wij wensen Jinke en Lammert nog een fijne dag samen met hun familie en vrienden.

Lieve Jinke en Lammert. Wij wensen jullie een liefdevol leven toe en dat al jullie wensen en dromen mogen uit komen!

Liefs Christha en Robertjan

COMMENTS

 • Lutske

  22 juni 2019

  Schitterende foto’s hebben jullie gemaakt van een prachtig stel: Lammert en Jinke!
  Dit wordt een bijzondere herinnering voor het jonge stel!

 • Minke

  23 juni 2019

  In 1 woord prachtig!

POST A COMMENT