Newborn Nynke

DSC_0167zw DSC_0002zw DSC_0017zw DSC_0025zw DSC_0069zw DSC_0352zw

Vandaag mocht ik Nynke van 6 daagjes jong ontmoeten. Nynke haar papa en mama hebben gekozen voor een life style newborn fotoshoot. Ik ging vanochtend richting het huis van Nynke en haar familie. Bij aankomst in de straat zie ik de ooievaar al tegen het raam. Hier moet ik vast wezen! Ik werd enorm enthousiast ontvangen door Nynke haar vader jan.

Toen de voordeur achter mij dicht ging, deed ik mijn schoenen uit. Ik weet dat Nynke namelijk nog een grote broer heeft van 2,5 jaar oud. Hij kwam gelijk kijken wie er was binnen gekomen. Ik keek naar een klein blond mannetje met twee prachtige blauwe ogen! Wauw wat een mooie ogen! In de woonkamer zag ik Nynke al liggen op het kraambed van haar moeder. Ze lag heerlijk te slapen en bekeek haar snel op een afstandje. Ik liep gelijk door naar haar mama en de kraamhulp om mij voor te stellen.

Het eerste wat mij opviel in de woonkamer waren twee geboorte kaartjes, een van Jurre toen hij geboren was met een zwarte pinguïn. En nu Nynke was geboren was er nog een geboorte kaartje bij gekomen, deze keer met een roze pinguïn! Al snel vertelde de papa van Nynke hoe de ‘liefde’ van pinguïns was ontstaan. We bespraken samen hoe de reportage er uit zal gaan zien.

Omdat Nynke nog lekker sliep hebben we er voor gekozen om een aantal foto’s in haar eigen bedje te maken. We gingen met zijn alle naar boven, waarbij ik een mooie rustige baby kamer in kwam met hier en daar roze details. Ik maakte een aantal foto’s en grote broer Jurre kwam ook even kijken wat ik aan het doen was, hij wou alles graag zien wat er gebeurde op de camera. Tussen door ging hij even bij zijn zusje kijken. Dat zag er zo super schattig uit, op zijn tenen net over de rand van het bedje, kijkend naar zijn zusje. Wat een plaatje! Dit moment heb ik natuurlijk gefotografeerd!

Nadat we een aantal foto’s gemaakt te hebben, is het nu tijd voor een badje. We kiezen voor de tummy tub, en zoals Jurre het zei ‘Een bad emmer’. De kraamhulp maakt het badje klaar voor de kleine meid. Terwijl papa bezig gaat om Nynke uit te kleden. Eerst wordt ze nog gewogen, wat doet ze het goed ze is 60 gram aangekomen! Waarna de kraamhulp mama uitlegde hoe ze het beste Nynke kon vast houden in het water. Nynke geniet er van. Ze is enorm helder en kijkt rustig om haar heen. Wat een mooi meisje, mooie heldere blik en een mooi bos haar! Na een aantal minuutjes heeft Nynke het wel gezien, ze wil niet meer en haar gezichtsuitdrukking spreekt boekdelen. De Kraamhulp kleed het kleine meisje aan.

Waarnaar ik aan Jurre vraag of ik zijn nieuwe kamer mag zien. En dat mag, Jurre neemt mij naar zolder. Ik kom in een echte stoere jongens kamer met auto’s en andere voertuigen als behang. Hij verteld mij trots wat alles is en kruipt daarna snel met kleren en al in bed. Hij pakt zijn Dikkie Dik en even doet Jurre alsof hij gaat slapen. Ik maak een aantal foto’s van dit lieve momentje. Daarna doe ik “kiekeboe” met Jurre. Ik krijg een mega big smile door mijn lens te zien. Wat een mooi ventje en wat een prachtige lach! Na dit momentje gaan we weer samen naar beneden.

Het is tijd voor een voeding voor Nynke. Haar moeder geeft borstvoeding, een bijzonder moment tussen moeder en kind. We gaan naar de slaapkamer van haar papa en mama. Mama die de voeding gaat geven en papa die Jurre een boekje voorleest. Ik zie moeders genieten van het moment wat zei deelt met haar gezin. Ik laat haar een aantal foto’s zien en ik zie dat ze nog blijer en gelukkiger word. En daar ben ik dan weer blij om, daar doe ik het voor.

Na de voeding is het grote moment daar. Jurre mag voor het eerst zijn zusje vast houden! En wat deed hij dat goed zeg! Zijn papa en mama zijn ongelofelijk trots op hem! Ik zie de twee trotse ouders kijken naar hun kinderen. Ze geven elkaar een kus en ik vang dat moment.. Een foto om voor altijd te bewaren en een herinnering om nooit te vergeten. Na alle lieve momentjes op bed, is het tijd om naar beneden te gaan.

Het is ondertussen lunch tijd en Jurre moet een broodje eten. Drie keer raden wat Jurre heeft gekozen, iets waar vrijwel alle kindjes dol op zijn. Namelijk chocoladepasta! Jurre gaat aan tafel zitten en begint lekker te eten van zijn broodje. Ik zie hem smullen en lachen, ik maak een paar foto’s, die kleine momentjes die ook zo bijzonder zijn!

Als Jurre klaar is met zijn broodje, wil hij eigenlijk zijn zusje wel weer vast houden. Hij heeft de smaak te pakken! Jurre is ook ongelofelijk lief voor zijn zusje. De grote trotse broer, Nynke komt geen knuffels en kusjes te kort want daar zorgt Jurre wel voor. Samen met zijn papa en mama spreek ik af om nog een aantal foto’s te maken in de box van Nynke zelf. De kleine meid kijkt rustig om haar heen en ik krijg de tijd van haar om een aantal mooie foto’s te maken. Daarna neem ik afscheid van dit trotse en gelukkige gezin!

Lieve Nynke & Jurre, wat zullen jullie veel liefde ontvangen in jullie leven, van jullie papa en mama die ongelooflijk trots op jullie zijn. Ik wens jullie heel veel plezier, liefde en geluk in jullie leven toe samen met jullie papa en mama.

Liefs,

Christha

POST A COMMENT