Mathijn Jeroen

Een lief klein mannetje genaamd Mathijn Jeroen is geboren op 10 april 2018 om 2:24! Ik was aanwezig bij deze mooie bevalling! Voor mij niet zomaar een bevalling, mijn broer en schoonzus zijn trotse ouders geworden!

Al heel lang van te voren hebben Marijke en Michel mij gevraagd om bij te bevalling te zijn. Dit leek mij een enorme eer! Zeker omdat dit natuurlijk de geboorte zal zijn van mijn kleine neefje! Ik zou de eerste foto’s van hem maken. Wat ben ik mijn broer en schoonzus dankbaar, dat ik dit prachtige moment heb mogen vast leggen.

Zondag 15:30 zijn de vliezen gebroken van Marijke. Dit liet ze mij natuurlijk weten met een berichtje. We hielden contact, helaas kwamen de weeën nog niet opgang. Mijn camera en lenzen stonden paraat om in actie te komen, mocht het wel zo ver zijn. Ik ging in de avond op bed en keek uit naar een mogelijk telefoontje van mijn broer. Die nacht heb ik lekker kunnen slapen, want in de ochtend bleek nog steeds geen activiteit te zijn.

Het was maandag 9 april, af en toe even bellen en berichtjes sturen naar elkaar. Mijn broer grapte nog ‘Laat hij het maar doen voor dat we vanavond naar voetbal gaan!’ De kleine man dacht er anders over. Die middag rond half 3 moesten de ouders zich melden, in het ziekenhuis. Om te kijken hoe het er voor stond, een echo werd gemaakt. Alles ging goed en Marijke mocht weer terug naar huis. Morgen ochtend om 07:00 moesten ze bellen mocht er niks gebeuren. De uren gingen voorbij en helaas er gebeurde niks. Papa en grote broer konden naar het voetbal. Helaas geen activiteit. In gesprek met mijn broer zei ik hem die avond ‘laat hem vanavond dan ook nog maar lekker warm zitten, dan kunnen we nog een nachtje lekker slapen!’ Dat vond Michel ook een strak plan. Rond 22:30 ging ik op bed. Ik legde mijn camera tas klaar en een stapeltje kleding. Zodat ik zo snel weg kon mocht het vannacht gebeuren.

0:22 mijn telefoon ging af! ‘Michel’ Stond in beeld! Zou het?! JA?! Ik neem op. ‘Het is zover!’ Michel hing op en ik trok zo snel als ik kon mijn kleren aan! Pakte mijn camera. Snel ook nog twee flesjes drinken uit de koelkast. Rond half 1 reed ik het parkeertrein op bij het ziekenhuis. Gelukkig was het ziekenhuis niet ver van mijn huis. Nog geen minuut later, zie ik de rode Ford van mijn broer aankomen. We zwaaien even en hij komt ook het parkeertrein op en parkeert zijn auto. Ik help met tillen van de tassen en mijn broer regelt een rolstoel. We lopen het ziekenhuis in en de vrouw achter de balie wijst ons de weg. Op naar de verloskamers.

We krijgen de verloskamer links in de hoek. Als of het toeval bestaat! Minder dan een jaar geleden mocht mijn eigen dochtertje in deze kamer te wereld komen. De verpleegkundige legde de CTG aan bij Marijke. Ondertussen zat Marijke flink in de weeën die ze heel rustig weg zuchtte. Omdat de vliezen al zijn gebroken zijn ze voorzichtig met toucheren. Marijke blijft rustig in haar zelf gekeerd. Uiteindelijk blijven de draadloze adapters van de CTG niet goed zitten. Ze besluiten een Elektrode de plaatsen op het hoofdje van de baby en daarna ook de ontsluiting te checken.

Marijke
Alles gaat goed. En je raad het nooit, maar marijke had al 7cm ontsluiting! Jeetje die had niemand verwacht! Omdat ze zo rustig is. De Verloskundige zegt nog ‘Goh, wat ben jij ontspannen met 7cm!’ Waarop Marijke antwoord ‘Hoe moet ik anders reageren?!’ We lachen allemaal om dit moment. Nog geen vijf minuten later zegt Marijke ‘Ik denk dat het zover is!’ De verloskundige geeft haar toestemming om voorzichtig mee te persen om te kijken wat er gebeurd. Marijke perst rustig mee. Ze blijft enorm kalm! Wat enorm knap van haar vindt ik dat. Ik ben als schoonzus echt enorm trots op haar, hoe ze deze bevalling doet! We zien langzaam het hoofdje verschijnen met een enorm bos haar! Wauw! Mijn neefje zie ik te wereld komen! Wat een speciaal moment!
MarijkemarijkeWAUW! mijn neefje! Mathijn Jeroen Paassen! Wat ben ik trots! Trots op mijn sterke schoonzus die het zo rustig en beheerst heeft gedaan! Trots op mijn neefje en natuurlijk mijn broer! Dit moment zal ik nooit meer vergeten. Wat bijzonder om mee te maken een bevalling! Zo bijzonder! Ik geef mijn schoonzus een kus op haar voorhoofd en zeg ‘Ik ben trots op je!’ Ja dat mag iedereen zijn, op deze topper! Op dat moment leg ik mijn camera even weg. Ik ga mijn neefje live bewonderen. Wat een plaatje! Dan probeert hij zijn oogjes op te doen. Ik pak snel mijn camera en vang zijn mooie blik. Wat een beauty! Ik ben natuurlijk wel een beetje bevoordeeld, maar zeg nou eerlijk? Hij is wel een mooi baby’tje!
marijkePapa brengt het geboorte nieuws aan zijn andere twee kinderen die wakker zijn geworden, door het telefoontje naar oma. De kinderen zijn zo blij! Waardoor papa ook knapt aan de telefoon. Wat een blijdschap en geluk! Daarna wordt Mathijn gecontroleerd door de kinderarts. Hij is gezond en het gaat goed met hem! We zijn met zijn allen enorm blij!
marijke

Lieve Michel & Marijke, dankjewel voor deze bijzondere ervaring! Ik vond het een eer om bij de geboorte van mijn neefje Mathijn aanwezig te mogen zijn. DANKJEWEL!

Liefs Christha

COMMENTS

  • Sandra vd woert

    11 april 2018

    Prachtig verwoord ben trots op jullie allemaal.

  • Tsjikke de Vries

    12 april 2018

    Prachtig beschreven ♡

POST A COMMENT