Patricia en Johan

Johan en Patricia Johan en Patricia Johan en Patricia Johan en Patricia Johan en Patricia Johan en Patricia

Afgelopen vrijdag op 7 juli 2017 mocht ik de bruiloft van Patricia en Johan fotograferen! Een gezin dat ik al een paar jaar mag fotograferen. Dit is dan ook zeker een grote eer, dat ik vandaag hun mooiste dag mag vastleggen.

Het bijzondere van deze bruiloft waar ik dan een ‘rol’ in speel. De dag voor het huwelijksaanzoek hadden Patricia en Johan een fotoshoot bij mij, dit was op 30 December. Ze vertelde toen dat ze al een mooi aantal jaar bij elkaar waren en dat Patricia haar wens was om te trouwen, maar Johan had haar nog niet gevraagd. Voor de grap zei ik ‘Dan moet je haar morgen om 00:00 ten huwelijk vragen’ We maakte er een grapje over en Johan bracht snel het onderwerp over naar iets anders.  De nacht van oud en nieuw ging Johan op zijn knieën en vroeg Patricia ten huwelijk. De volgende dag zag ik op Facebook dat Johan, Patricia ten huwelijk heeft gevraagd. OEPS! Christha! Wat bleek Johan was dit natuurlijk allang van plan! Wat heb ik mij nog even schuldig gevoelt…

7 Juli 2017 – Vandaag is de grote dag van Patricia en Johan, ze hebben een prachtige datum uit gekozen met een overvloed aan 7’s! 07:00 ben ik aanwezig in het ouderlijk huis van Patricia, daar is ze samen met haar dochter Julia. Van beide dames worden de haren prachtig gedaan en ook de visagiste tovert ze beiden om. Dan is het moment daar dat de bruidsjurk aan mag. Nu wordt het echt! Ik zie Patricia zenuwachtiger worden, het moment komt steeds dichterbij. Met een duik trekt ze haar jurk aan geholpen door haar schoonzus en vriendin. Ik zie Patricia nu echt veranderden in een super mooie bruid! Wauw! De jurk staat haar prachtig!

Niet veel later komt er een prachtige grote witte limousine de straat in rijden. Hij stopt voor de deur, dit moet toch wel echt de trouw ‘auto’ zijn. En jahoor! Daar stapt kleine Liam vol trots uit de grote auto, met een glimlachende vader achter hem. Als ze samen uitgestapt zijn, zie ik dat Johan een mooi blauw pak aan heeft en hij mag zijn bruid ophalen. Hij drukt op de bel, en daar verschijnt zijn Patricia! De verwondering en de verbazing op zijn gezicht waren prachtig om te mogen vast leggen. Ik zie een zielsgelukkige man en een bruid die blij is om haar toekomstige man te zien! De kinderen vliegen elkaar om te nek en geven elkaar een knuffel. Daarna maken we nog een gezinsfoto voor het huis van haar ouders. We vertrekken daarna naar het Vossenparkje. Ik mag mee in de limousine! Ik zit naast een gezellige chauffeur en samen vertellen we elkaar stiekem over de mooie verhalen van verschillende bruiloften.

We zijn aangekomen in het Vossenparkje waarbij we het hele park doorlopen om bijzonder mooie foto’s te kunnen maken. Met veel verschillende optie’s zoals de fontein, de bomen, het bruggetje en de andere mooie plekjes in dit park. Wanneer we hiermee klaar zijn vertrekken we weer met zijn alle in de limousine dit keer richting de Blauwe golf. De plek waar Johan en Patricia elkaar hebben ontmoet. We gaan naar het tafeltje en ik bestel een biertje en een cola, want dit dronken ze namelijk tijdens de ontmoeting. Samen proosten zei op een mooie toekomst en ik leg dit vast. De kinderen krijgen een lekker ijsje van het zwembad en zelf de directeur komt het bruidspaar feliciteren.

Inmiddels is het middag uur al geslagen en gaan we terug naar het ouderlijk huis van Patricia. Hier wacht ons een heerlijke lunch geregeld door haar moeder. Bedankt! De suikerbroodjes waren heerlijk! Nadat we allemaal even pauze hebben en ons buikje rond hebben gesmuld is het bijna zover. De ceremonie! Deze vindt plaatst in de Harmonie. Ik ga er snel vandoor en ga naar de locatie.

Bij de harmonie aangekomen zie ik dat de rode loper al is uitgelegd en er worden stokjes met versiersels uitgedeeld. Iedereen staat klaar om het bruidspaar te ontvangen. Dan zie ik weer de grote witte limousine aankomen. Iedereen begint vrolijk te zwaaien met de stokjes en een stralend bruidspaar en Julia stappen uit. Liam vindt het nog een beetje eng.. Het is best spannend al die mensen allemaal voor zijn papa, mama, zus en hem zelf! Maar dan klimt hij ook uit de auto en glimlacht naar alle mensen. Wat een prachtig gezicht met zijn vieren zijn ze zichtbaar gelukkig!

We maken eerst nog een groepsfoto met de aanwezige dag gasten en daarna verzamelt iedereen zich in de zaal en zoekt een plekje uit. De muziek klinkt en daar is de bruidegom! Niet veel later volgen de twee kinderen met rozenblaadjes, het ziet er echt super lief uit! Daar komt dan de bruid! Samen met haar vader wandelen ze samen  het gangpad af richting de Ambtenaar en Johan. Haar vader geeft Patricia over aan Johan en hij glimlacht vriendelijke naar Johan. Die glimlach zegt voldoende! Pas goed op mijn dochter! Samen gaan ze met hun kinderen zitten en de ceremonie begint. Met een vrij los liefdesverhaal waar iedereen om kan lachen en tevreden bij kijkt. Nadert ook het stukje over het huwelijks aanzoek.

Plots hoor ik mijn naam en de gebeurtenis zoals hierboven is beschreven.. Oh nee denk ik! Patricia kijkt me aan van ‘Ja… dit had je kunnen weten!’ Ik moet er om lachen en kijk even de zaal rond. Iedereen lacht, leuk om ook eens mezelf terug te horen in een verhaal wat zo belangrijk is voor een bruidspaar. Dankbaar en een eer dat ze mij hierin betrekken. Dank je wel! Ik vindt het bijzonder, en kijk er met een lach op terug!

Nu het echte gedeelde. Patricia en Johan moeten samen gaan staan en elkaar de rechterhand geven. Ze beloven elkaar alles wat de burgerlijke stand hun verzoekt, maar doen dit vooral voor de liefde die hun samen verbindt. Beide roepen ze volmondig ‘JA!’ en daarna mag er gekust worden. Een liefdevolle kus van meneer en mevrouw de Jong! De getuigen mogen tekenen en ook dochter Julia tekent in het trouwboekje, ze heeft goed geoefend en doet dit uitstekend! Nadat iedereen heeft getekend feliciteert de Ambtenaar het bruidspaar wordt een feestelijke muziek gestart. En daar gaan ze al feestend het gangpad terug richting de bruidstaart!

De felicitaties worden gedaan in de Harmonie met een prachtig uitzicht. Er wordt aangeboden door de Harmonie om te proosten op hun huwelijk en de champagne te laten knallen van het balkon. Johan en Patricia gaan samen met de gasten en mij naar het balkon. ‘Even flink schudden die fles’ melde ik aan het bruidspaar, die dit met alle liefde deden. De champagne dop knalt er vanaf en de champagne spuit over het balkon! Nu hopen dat er niemand stond, anders heeft deze persoon een gratis champagne douche gekregen! Daarna worden de glazen ingeschonken en toasten ze samen opnieuw voor een prachtige toekomst.

Nu wordt het smullen! Er staat een prachtige taart klaar met foto’s van hun leven en van de kinderen. Ik zie dat er ook een foto is gebruikt die ik heb gemaakt. Ik vindt dit enorm leuk om te zien dat mijn foto’s ook een belangrijk moment zijn in hun leven. Samen pakken ze het mes en daar gaan ze, ze snijden een perfect puntje af met een brede lach op beide gezichten. Ze mogen nu de taart met elkaar delen. Patricia kijkt mij aan en zegt ‘Doen we het gewoon?’ waarop ik zeg ‘Dit is je kans!’ en hup daar ging de taart in het gezicht van Johan. We konden er met zijn alle om lachen!
Niet veel later ben ik vertrokken van het feest en hebben het bruidspaar en hun gasten nog een heerlijke avond gehad, zoals ik dat heb vernomen.

Lieve Johan, Patricia en de kinderen. Ik vond het een geweldige eer dat ik jullie mooie dag mocht fotograferen. Ik voelde helemaal thuis bij jullie zoals altijd. Ik hoop dat jullie met heel veel plezier terug kijken op deze mooie dag en straks ook op mijn foto’s voor jullie! Nogmaals van harte gefeliciteerd!

Liefs

Christha

POST A COMMENT