Newborn fotoshoot Friesland

Vorige week mocht ik als een van de laatste fotoshoots van het jaar, een prachtig jongetje fotograferen tijdens zijn newbornshoot. Ik mocht al zijn mama al fotograferen tijdens de zwangerschap. Nu een aantal weken later mag ik van deze ouders ook hun mannetje fotograferen, tijdens de eerste dagen van zijn leven. Ik neem je graag mee terug naar deze dag.

Donderdag 29 december stappen de kerst verse ouders samen met hun zoontje mijn studio binnen. Vooraf hebben we afgesproken om lichte crème tinten te gebruiken en mogelijk nog iets met kerst kleuren te kunnen doen. Ik heb op de beanbag een gemêleerd crème kleurige backdrop met een bijpassende wrap van diezelfde stof. Op de andere beanbag heb ik een echt wollen kleed ook in diezelfde tint. Met een bijpassende licht wit crème wrap heb ik klaar gelegd. Ik neem de kleine man over van de ouders en wrap hem rustig in. Hij vindt dit erg fijn en is helemaal rustig. Ik aai hem zachtjes over zijn hoofdje en hij valt heerlijk in slaap.

Ik poseer eerst dit prachtige babytje op het wollen kleed en wrap hem daarbij in waarbij ik zijn voetjes en handjes uit de wrap laat. Dit geeft een heel lief resultaat. Zijn kleine grote voetjes zijn heerlijk aanwezig en dat maakt het nog schattiger dan het is. Zijn moeder heeft mij gevraagd om een aantal close up’s te maken van zijn teentjes, wimpers en nog een aantal details. Ik fotografeer zijn voetjes die een prachtige lijn spel hebben aan de onderkant. Het levert een prachtige foto op. Ook zijn kleine wimpertjes en donshaartjes fotografeer ik. Wat is het toch bijzonder, het leven wat zo klein wordt geboren wat uiteindelijk een volwassen persoon zal worden. Ik persoonlijk vindt het altijd geweldig en bijzonder dat ik steeds opnieuw het vertrouwen krijg van ouders om hun pasgeboren baby te mogen vast houden, te poseren en natuurlijk te fotograferen. Hun dierbaarste bezit, hun kleine goud. Na deze foto’s maak ik nog een aantal foto’s en ook daarna poseer ik hem op de beanbag met een andere wrap. Ik maak nog een aantal foto’s op een rood kleed, het was de wens van de moeder om een aantal foto’s een klein beetje een kerst tintje te geven. Ook maak ik tijdens de shoot nog een aantal fotos, met de ouders samen en ieder apart met hun zoontje. Na de fotoshoot kiezen we samen de foto’s uit. We hebben een mooie uitgebreide galerie en deze zal ik voor deze ouders bewerken zodra ze de studio uit zijn.

Inmiddels zijn de foto’s bewerkt, verstuurd en zijn de foto’s erg blij met het eindresultaat. Na het ontvangen van de foto’s kreeg ik opnieuw weer en prachtig compliment van deze ouders. Ook ontvang ik een aantal foto’s die zij hadden gemaakt tijdens de fotoshoot. Ik deel hier onderin het eind resultaat ook de foto’s die ik heb gekregen. Wellicht leuk om de backstage beelden te zien!

Lief mannetje, ik wens jouw en je ouders al het geluk en gezondheid toe in jullie leven. Bedankt dat ik je mocht fotograferen.

Liefs

Christha

POST A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.