Newborn Shoot Leeuwarden

Opnieuw mocht ik weer een prachtig pasgeboren meisje fotograferen. Tijdens haar newbornshoot ze kwam naar de studio in Leeuwarden, natuurlijk de hoofdstad van Friesland.

Ik neem je graag mee naar deze dinsdag. Om 10:00 heb ik de afspraak met Lilly gemaakt, een paar minuten voor de afspraak krijg ik een berichtje. ‘Een baby met een volle luier’ Ik lach terwijl ik het berichtje zie. Baby’s/kinderen hebben echt het talent om vlak voor het weggaan nog iets te moeten of het handig vinden om nog even de grote boodschap te doen. Kan gebeuren en weet je? De meeste newborn shoots komen de ouders later. Het is natuurlijk allemaal even wennen. Vaak is het een van de eerste uitstapje van jullie als gezin en zelfs al is het je tweede kindje het is weer even passen en meten, hoe gaat het lukken met de tijd. Uiteindelijk zie ik de auto iets later aankomen. Ik open de deur, het regent hard. Prachtig weer.. Not.. Gelukkig in de fotoshoot binnen.

Ik verwelkom de ouders, ik klets met de ouders vraag hoe de bevalling is gegaan en vraag ze dan of ze hun dochtertje willen uitkleden tot de luier aan toe. Daarna neem ik de kleine meid over. Ik check nog even de luier en Jahoor… Je raad het vast, weer een volle broek. Met liefde verschoont haar moeder de pasgeboren dochter. Daarna krijg ik haar weer terug. Ik wrap haar eerst in. Ze vindt het heerlijk en ontspant direct. De meeste baby’s vinden dit fijn, de geborgenheid laat ze terug denken aan de 9 maanden in de buik van de moeder. Van te voren heb ik contact gehad met de moeder van deze prachtige baby, welke kleuren ze mooi zouden vinden. Daar is genoemd roest bruin en grijs, beide kleuren heb ik klaar liggen. Ik begin op de beanbag en wrap haar in met een roestkleurige wrap die bij de backdrop op de beanbag past. Ik fotografeer haar eerst zonder mutsje, haar oogjes zijn nog een heel klein beetje open. Ik streel haar tussen haar wenkbrauwen en ze sluit langzaam haar oogjes. Ze valt heerlijk in slaap. Daarna doe ik haar een mutsje op en wanneer ik dit klaar heb, ga ik over op de grijs kleurige setting.

Een prachtige echt wollen grijs kleurig kleed heb ik klaar gelegd en ik wrap haar in een hand gebreide wrap in de kleur grijs. Het meisje slaapt heerlijk door en wat vindt ze het fijn om ingewrapt te zijn. Ook dit fotografeer ik met en zonder mutsje. En dan is het tijd dat ook de ouders op de foto gaan met hun kleine meid. Ik fotografeer eerst de vader, hij geeft eerlijk toe dat hij niet zo fan is van zelf op de foto gaan. Ik stel hem gerust en hij staat trots met zijn dochter te poseren voor mijn lens. Ik complimenteer hem en laat hem de foto’s zien. Hij is zelf verbaasd en vindt de foto’s erg mooi! Daarna is het de beurt aan mama. Ik doe de kleine meid een nieuwe wrap om en poseer haar dan in haar moeders armen. Daarna vraag ik of de vader er bij wil komen en dan maken we nog een aantal liefdevolle gezin foto’s. Wat een prachtig gezin en wat stralen deze papa en mama een heleboel trots uit!

Na dit moment neem ik de kleine meid weer over, ik doe langzaam de wrap af en poseer haar naakt op de beanbag. Hiervoor nemen we ruim de tijd, ze moet even wennen aan het feit dat ze niet meer ingewrapt is. Ik vraag haar vader of ik zijn ‘Pink’ mag lenen. En de kleine gebruikt zijn pink even als speen, die maakt haar rustig en ondertussen poseer ik haar. Daarna haalt haar papa voorzicht de pink uit haar mondje en dan heb ik een kort moment om de foto’s te maken. Heel even, want ze wordt wakker. Maar het is gelukt! Dus ze mag heerlijk weer in haar warme kleertjes en ze krijgt een fles warme melk van haar moeder. Daarna zoeken we samen de foto’s uit en zijn de ouders overweldigd door alle leuke foto’s die we hebben gemaakt.

Lief gezin, Dankjewel voor het vertrouwen in mij dat ik jullie kleintje mocht fotograferen tijdens jullie newbornshoot bij mij. Ik wens jullie heel veel liefde toe en veel geluk met jullie kleine meid!

Liefs

Christha

POST A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.