Het bruidspaar poseert samen in een prachtige tuin in Leeuwarden, de bruid lachend naar haar bruidegom terwijl ze hand in hand staan tussen weelderige groene struiken en zorgvuldig gesnoeide heggen.

Een Bijzondere Bruiloft van Meint en Hanneke: Liefde, Familie en Onvergetelijke Momenten

Het was weer een fantastische bruiloft. Gisteren mocht ik de bruiloft van Meint en Hanneke fotograferen. Het was een bijzondere dag. Wat begon als een kleine bruiloftsplanning, kreeg toch een andere wending en werd uiteindelijk steeds een beetje groter. Ik neem je graag mee terug naar vrijdag 5 juli 2024.

Ik bracht mijn kinderen eerst naar school, waarna ik langs de supermarkt ging om nog extraatjes te kopen voor de dag. Nog wat flesjes drinken en wat te eten, gewoon voor de zekerheid. Soms weet je niet hoe de dag verloopt en dan is het fijn als je altijd iets snel bij de hand hebt. Daarna reed ik naar het huis van het bruidspaar. Daar werd Hanneke, de bruid van vandaag, klaargemaakt. Wanneer ik aankwam, was ze bijna volledig klaar. We hadden afgesproken dat ik geen foto’s zou maken van de voorbereiding. Wel maakte ik nog een mooie foto van de trouwringen. Altijd handig om dit vooraf te doen; negen van de tien keer gaan ze na de ceremonie niet meer zo makkelijk van de vinger, door de warme handen. Ondertussen kleedde Hanneke zich om. Daarna kwam ze terug in de woonkamer. Een klein beetje ongemakkelijk, want de jurk bleek iets te groot te zijn. De visagist, ik en de bruid hadden ongeveer nog vijf minuten voordat de bruidegom voor de deur zou staan. Ik probeerde aan de achterkant de bandjes van de jurk anders te plaatsen en uiteindelijk besloten we de bandjes aan elkaar te zetten, waardoor de jurk werd gelift. De visagist zette de bandjes vast met naald en draad uit de naaidoos van de oma van de bruid. Daarna leek de jurk goed te zitten. Vervolgens vertrok ik naar buiten, waar niet veel later de bruidegom aankwam. Ik maakte een aantal foto’s van de aankomst en natuurlijk van de bruidegom Meint, die samen met hun drie zoons hun bruid en moeder kwam ophalen. De mannen zagen er geweldig uit. Meint belde aan en Hanneke kwam tevoorschijn. Hij vond haar prachtig en ook de jongens keken vol bewondering naar hun moeder. We maakten hier nog een foto bij de voordeur en daarna vertrokken we samen.

Aangekomen bij het stadhuis in Leeuwarden stond een intieme groep te wachten op het bruidspaar. Een kleine erehaag was gevormd bij de hoofdingang van het stadhuis, waar de rode loper speciaal voor het bruidspaar was uitgelegd. De Tesla met het bruidspaar reed naar de rode loper en toen stapten ze samen uit. Ze liepen gezamenlijk het stadhuis binnen, waarna ik en de gasten naar de Oranje zaal werden begeleid. De gasten werden door de bode naar hun plek gewezen. Daarna volgde de officiële ceremonie. De muziek werd gestart, de deuren werden geopend door de zoons en een vriendinnetje en toen kwam het bruidspaar gezamenlijk binnen op hun nummer. De gasten stonden en applaudisseerden voor het bruidspaar. Het bruidsboeket werd op de tekentafel gelegd naast de kaars, waarbij een vlammetje brandde voor de moeder van de bruid. Op deze manier was zij aanwezig bij dit moment. Het liefdesverhaal werd verteld door de Babs. De jongste zoon van het bruidspaar drentelde ondertussen door de zaal en vloog hier en daar onder de stoelen door. Ook die momenten fotografeerde ik, dit zijn de echte momenten. Tijdens een van die momentjes werd ook per ongeluk de sluier van Hanneke eruit getrokken. Ik hielp snel met het terugplaatsen van de sluier, zodat deze weer goed zat. Daarna was er een moment waarbij het bruidspaar elkaar lieve woorden toesprak, met een lach en een traan. Vervolgens kwamen we bij het ja-woord, waarbij Meint sneller ja zei dan de vraag was gesteld. Dus hij beantwoordde de vraag twee keer met een ja. Natuurlijk gaf ook Hanneke een volmondige ja! En toen werd er gekust door het bruidspaar. Ze waren getrouwd. Vervolgens bracht hun oudste zoon Lars de ringen. Het bruidspaar deed de trouwringen bij elkaar om en toen was de liefde bezegeld met het symbool van oneindigheid. De handtekeningen werden gezet op de akte en daarna was het de beurt aan de twee oudste kinderen om ook te tekenen in het trouwboekje. Als afsluiter tekende natuurlijk de Babs. Vervolgens fotografeerde ik de akte en werd de ceremonie afgesloten. Daarna verzamelden de gasten zich buiten opnieuw, dit keer met een feestelijke bellenblaas. Er werd fanatiek geblazen, helaas was er iets te veel wind. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Na dit officiële gedeelte was het tijd voor een heerlijke lunch bij Spinoza. Er stond een divers buffet klaar, met verschillende lekkere broodjes, tomaten-paprikasoep en een ouderwets broodje kroket! Die laatste viel vooral goed in de smaak bij de oudste zoon Lars, die ze heerlijk vond! Hij at niet één en niet twee, maar liefst drie kroketten. Heerlijk toch? Alles mag natuurlijk als jouw papa en mama trouwen. Want het is minstens zoveel feest voor de kinderen. Inmiddels zat de jurk van de bruid echt niet meer fijn. De bandjes zaten te strak en dus besloten we de draad los te knippen die de bandjes omhoog trok. Flinke afdrukken waren duidelijk te zien en ook echt pijnlijk voor Hanneke. We overlegden samen hoe we de jurk weer mooi maar ook fijn konden laten zitten. Misschien een lingeriezaak? Of toch bodytape? We wisten het niet, totdat ik me herinnerde dat er een naaiatelier in de stad zat. Een vriendin deed een poging hen te bellen en bingo! We hadden de mogelijke redder in nood gevonden. Na de lunch vertrokken de bruidegom, bruid en ik naar het naaiatelier om de jurk te fixen. Een klein halfuurtje waren we zoet, maar toen zat de jurk fantastisch. Alles viel precies op zijn plek! En wat enorm lief van deze dame dat zij de bruid zo last minute wilde helpen! Alle credits voor Pardis Dress Service in Leeuwarden op de Nieuwstad.

Na dit moment konden we dan ook echt los. We fotografeerden in het centrum en liepen naar de mooiste plekjes om het bruidspaar te fotograferen. Ik hielp hen samen poseren en met leuke kleine opdrachtjes kregen we de mooiste plaatjes. Wanneer we klaar waren, kwamen ook de drie jongens erbij voor de laatste foto’s. Wat deden ze het fantastisch! Ze straalden alle drie op hun eigen manier. Ik vind bruiloften met kinderen altijd extra leuk! Altijd iets onverwachts of leuke lachmomentjes door de kinderen. Na dit moment gingen we met ons allen terug naar Spinoza. Daar was inmiddels de trouwtaart bezorgd en die werd vervolgens aangesneden door het bruidspaar. Dit deden ze en deelden samen het eerste stukje taart. Ik maakte nog een aantal foto’s van de kinderen en toen zat mijn dag qua foto’s erop. Ik kletste nog even kort met een oude bekende die toevallig te gast was en nam daarna afscheid van het bruidspaar.

Lief bruidspaar, dankjewel voor jullie vertrouwen in mij en dat ik jullie bijzondere dag mocht vastleggen. Ik wens jullie alle geluk in jullie getrouwde leven.

Liefs

Christha

POST A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.