Huwelijksaanzoek in Leeuwarden

Jeetje wat een spannende dag was het gisteren! Ik mocht gisteren ‘stiekem’ een huwelijksaanzoek fotograferen. Ik denk dat ik minstens zo zenuwachtig was als de toekomstige bruidegom. Ik neem je graag mee terug naar dit moment en de dagen ervoor. terug naar Zaterdag 17 februari 2024.

Een paar weken voor deze datum ontvang ik een mail van Nico. Hij vroeg mij of ik tijd heb op die zaterdag en of ik een huwelijksaanzoek wilde fotograferen. Wel zonder dat het opgemerkt werd natuurlijk. De locatie zal de Oldehove zijn in Leeuwarden. Nico en zijn vriendin Betul komen uit Duitsland, maar hebben hier elkaar 6 jaar geleden ontmoet tijdens hun studio in Nederland in onze hoofdstad. Hoe bijzonder is het dan dat Nico dit bedacht heeft voor zijn aanzoek. We spreken af en ik krijg ook een foto van het stel toegestuurd zodat ik ze kan herkennen.

Afgelopen dinsdag kwam ik in de stad voor een fotoshoot, ik parkeerde mijn auto bij de Oldehove, en wat bleek.. Helaas stond de Oldehove in de steigers! Oh neee!! Ik maakte een foto en overlegde direct met Nico, uiteindelijk was de locatie belangrijker dan de steigers en lieten wij onze afspraak zoals hij is. Terug naar gisteren. Ik heb stiekem contact met Nico, ik krijg een foto van zijn outfit door gestuurd zodat ik hem nog beter kan herkennen. Wel fijn want een zaterdag voor de Oldehove, staat het daar vrij vol met mensen. Ik laat Nico ruim voor de tijd weten dat ik er ben, en dat ik tegen over de Oldehove zit tegen het gebouw aan zit. Zodat het zal lijken dat ik foto’s maak van de scheve toren. Ik kijk rustig om mij heen, of ze ik ze al herken. Ik zie veel mensen en een moeder met een jongetje die precies rondjes fietst voor het midden van de Oldehove. Ik wacht geduldig af. Ook pak ik mijn telefoon. Ik heb me bedacht dat ze het misschien ook wel leuk vinden als er ook een filmpje is van het aanzoek. En dan zie ik in mijn linker ooghoek de schoenen van Nico. Ik draai me dan ook direct weer van ze af. Want ik moet eigelijk al stiekem lachen.

Ze kletsen samen, en ik zet mijn telefoon stiekem neer en druk op record. Ondertussen doe ik net of ik al foto’s maak van de Oldehove. Betul vraagt nog aan Nico of ik niet stiekem foto’s maak van hun nu ze inmiddels voor de Oldehove staan. Nico zegt dat natuurlijk niet zo is en ze maken samen een selfie. Dan geeft Nico zijn telefoon aan Betul om de foto te laten zien. En dan pakt Nico het doosje uit zijn zak. Betul kijkt er verbaasd naar. En dan zakt Nico op zijn knieën. Betul kan het niet geloven en slaat haar handen voor haar mond. Ik zie Nico praten en lachen. En dan zakt Betul ook door haar knieën. Ze zegt natuurlijk “JAAA!”. Nico schuift de ring om haar vingers. Vol ongeloof is Betul maar zo blij. Langzaam staan ze samen op. De mensen op het plein applaudisseren en hebben ook stiekem foto’s gemaakt. Nadat er nog een liefdevol kus wordt gedeeld, komt een ouder echtpaar op het stel af en verteld ze foto’s te hebben. Daarna wijst Nico naar mij en verteld dan dat hij een fotograaf heeft ingehuurd en foto’s heeft. Ook Betul kan het niet geloven dat hij zelf iemand voor de foto’s heeft ingehuurd. Ik zwaai en ze zwaaien terug.

Daarna sta ik op en loop ik naar het kersverse verloofde stel! Ik feliciteer ze en Betul kan het nog steeds niet geloven. Tranen staan in haar ogen van geluk. Ik vertel haar samen met Nico hoe mooi hij alles gepland heeft en dat we steeds contact hebben gehad. We sluiten dit moment af en gaan daarna nog samen foto’s maken in een park in de buurt en met uitzicht op de Oldehove. Na de shoot neem ik afscheid van het stel en stuur dezelfde avond nog de foto’s van het aanzoek, zodat ze dit kunnen delen met de mensen die hun lief zijn.

Lieve Nico en Betul heel veel geluk, met jullie liefde en dat jullie een prachtige bruiloft en huwelijk mogen hebben. Bedankt voor deze bijzondere opdracht!

Liefs

Christha

POST A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.