newborn fotoshoot Leeuwarden

Afgelopen week had ik een prachtige newborn shoot, van een heel klein meisje. Samen met haar grote broers en ouders. Ze kwam vanuit Sneek richting Leeuwarden naar de fotostudio voor de newbornfotoshoot.

Vandaag is het zover de newborn shoot van Liya! Eigenlijk stond deze fotoshoot helemaal niet op de planning, voor deze dame. Maar het lot besloot anders. Even eerder stond namelijk een zwangerschap shoot gepland met haar moeder en gezin. Een paar dagen voor de fotoshoot besloot de kleine meid eerder zich te melden en uiteindelijk is ze eerder ter wereld gekomen. De zwangerchap shoot kon helaas niet meer doorgaan. Terwijl dit wel een wens was van de moeder. Zij had met haar andere drie kinderen wel een zwangerschaps fotoshoot gedaan, en daarom vond zij dit mooi om ook bij haar vierde kindje te doen. Omdat het allemaal wat anders verliep heeft het gezin nu gekozen voor de newborn shoot.

Ik verwelkom het gezin en neem ze mee naar de studio, ik neem de jassen aan en hang deze op de kapstok. Vooraf heb ik de favoriete kleuren van de ouders gevraagd en dit waren aardetinten. Ik heb een aantal bruin tinten neer gelegd, ik vraag aan de ouders of ze deze kleuren mooi vinden. Ze stemmen in. Ik pak de kleine meid over en ik wrap haar in. Ik heb een nieuwe backdrop gekocht en deze vallen precies in de kleuren die de ouders wensen. De wrap die ik hierbij kies, in dezelfde kleur tint past hier goed bij. Ik vind het zelf altijd belangrijk als alles met elkaar zal matchen. Ik vertel dit aan de ouders en beide ouders hebben hier ook een voorkeur voor. Ook vinden zei dit mooi. Ik vraag of ze het wellicht leuk vinden of ik een haarbandje gebruik. “Probeer maar”. krijg ik terug, dus een bijpassend haarbandje doe ik voorzichtig om haar hoofdje. Ik fotografeer een aantal foto’s en wanneer ik genoeg ik deze setting heb, ga ik over op een andere set met een gebreide muts en mini wrap die als cover werkt. Hierdoor blijft de onderlaag van de eerste wrap zichtbaar alleen het gebreide patroon werkt als voorgrond.

Na dat ik klaar ben op de beanbag vraag ik of de grote broers er klaar voor zijn. Het is tijd om de broers en hun zusje samen te fotograferen. De oudste mag zijn zusje zittend vasthouden en de middelste mag naast hem op de grond staan. Het kleinste broertje laat ik op een verhoging staan, zodat hij ook met zijn twee jaar er bij kan staan. Ze doen goed hun best! En dan vraag ik ze om hun zusje alle drie, op het zelfde moment een kus te geven. Dit levert een heel lief plaatje op! Daarna mag mama op de foto met haar vier kinderen en sluit daarna papa aan voor een gezins portret. Na dit moment maak ik nog een plaatje met moeder en dochter alleen en is daarna papa aan de beurt met zijn dochter. Ook daar maken we een aantal prachtige foto’s van!

Na deze foto’s neem ik Liya weer over en wrap ik haar in een donkere gebreide wrap en maak ik een aantal mooie foto’s in het bruine schapen wollen kleed. Na deze foto’s kleed ik de kleine meid langzaam uit en poseer haar gedeeltelijk bloot op de beanbag. Na een aantal foto’s zie ik dat ze wat alerter wordt en besluit dat het nu dan tijd is om de laatste foto’s te gaan maken. Ik poseer Liya in de handen van haar vader. Dit levert een prachtige foto op waarbij ze de handjes onder haar hoofdje houdt. Ze wordt hierbij volledig ondersteunt door haar vader. Daarna maak ik nog een foto van vader en dochter samen, een liefdevolle aantal foto’s volgt. En als dankjewel.. Krijgt haar vader een cadeautje van Liya.. Mama mag vanavond de wasmachine laten draaien. En ook ik mag het zwarte doek in de wasmachine stoppen. Geen probleem. Dat hoort erbij, wanneer je een babytje naakt laat poseren, dan kunnen soms ongelukjes gebeuren. We ronden de fotoshoot af en kiezen daarna de foto’s uit. Tijdens het uitzoeken vond ik stiekem nog een foto mooi van papa, die ze niet hebben uitgekozen. Ik bewerk de foto en stop hem als extraatje tussen de foto’s. De foto is prachtig, en verdient een plekje bij hun thuis of in een album.

Lief gezin, wat wens ik jullie veel liefde, gezondheid en geluk toe met jullie prachtige mooie gezin!
Geniet van jullie rijkdom, jullie vier kinderen.

Liefs

Christha

POST A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.