Newborn fotoshoot Leeuwarden

Afgelopen week mocht ik weer een prachtig jongetje fotograferen. Zijn lieve ouders kozen voor de newborn fotoshoot. Ze kwamen naar de fotostudio in Leeuwarden als gezin, om samen op de foto te komen tijdens deze fotosessie. Ik neem je mee terug naar die dinsdag.

Ik verwelkom het gezin in mijn fotostudio. De kleine man slaapt al heerlijk en ik vraag zijn ouders of ze hem willen uitkleden. Ik wacht tot zijn kleertjes uit zijn en neem dan de kleine man over van zijn ouders. Vooraf hebben zijn ouders uitgesproken dan ze de kleuren zoals turquoise erg mooi vinden. Ik heb een kleur die dichtbij komt, maar niet helemaal aansluit. Dus ik vraag de ouders of ze het eens zijn met de kleur die ik heb klaar gelegd op de beanbag. Ze vinden de kleur mooi, fijn! ik vindt het belangrijk dat de ouders de kleuren mooi vinden waar ik mee werk. Natuurlijk vraag ik het vooraf maar tijdens de fotoshoot vraag ik het nogmaals. Zo scheppen we aan beide kanten duidelijkheid over wat wel of niet mooi wordt gevonden. Want mocht er achteraf gezegd worden dat de kleur bijvoorbeeld niet gewenst was, dan kan ik dat lastig veranderen. En daarom communiceer ik dit goed met de klant tijdens de fotoshoot. Ook geef ik altijd aan, als ze iets anders willen of niet tevreden zijn met wat ze zien, dit direct te melden. Dit geeft mij de kans om bijvoorbeeld te wisselen van een achtergrond of kleur.

Het mannetje doet zijn oogjes open en kijkt me verwonderd aan. Ik wrap hem dan heerlijk in een bijpassende wrap. Hij kijkt me nog eens aan en terwijl ik hier mee bezig ben zie ik zijn oogjes weer langzaam dicht gaan. Hij vindt het heel erg fijn het geborgen gevoel wat de wrap hem geeft. Ook de babysusher staat natuurlijk aan en deze geeft een sussend geluid. Hij valt in een diepe slaap en ik mag hem neerleggen en fotografeer hem, daarna pak ik een van de wollen kleden en ook daarmee fotografeer ik dit kleine ventje. Daarna is het de beurt aan de ouders, ze vertellen dat veel rood in huis hebben en het ze heel gaaf lijkt om daar iets mee te doen. Ik heb een bordeaux rode achtergrond met een kerst rode gebreide wrap. Ik wrap hem in deze wrap en poseer zijn moeder als eerste, daarna maak ik een aantal foto’s samen als gezin met papa erbij. Ze vertellen mij dat ze eigenlijk nooit samen op de foto zijn geweest en dit hun eerste keer is. Het was dus hoog tijd voor een mooie foto waarbij deze lieve mensen op de foto komen tijdens een fotoshoot. Daarna is het de beurt aan vader en zoon samen. Ik fotografeer hem en daarna neem ik de kleine man weer over. We gaan over op de een aantal foto’s waarbij de kleine man zonder wrap wordt geposeerd. Hij vindt dit minder fijn en vond het geborgen gevoel in de wrap veel fijner. We maken een aantal foto’s en daarna opent hij zijn oogjes en kijkt hij volledige in mijn camera. Twee grote blauwe ogen kijken recht door de lens naar mij. Ik vang dit moment met mijn camera en ik zie dat hij dan wel ‘klaar’ is met de fotoshoot. Zijn ouders kleden hem aan en geven hem daarna een lekker flesje melk en hij is weer helemaal tevreden. We zoeken daarna een aantal prachtige foto’s uit en daarna nemen we afscheid van elkaar.

Lief gezin, ik wens jullie veel liefde en geluk in jullie toekomst met zijn drieën!

Heel veel liefs

Christha

POST A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.