Trouwen in Leeuwarden

Yoehooeee Ik ben getrouwd! En ik heb aan jullie mijn volgers op social media kanalen beloofd om beelden te delen en een blog te schrijven. Dus hierbij het blog van mijn bruiloft. Ik neem je graag mee terug naar 17 april 2024, onze dag.

Leeuwarden – Woensdag 17/04/2024 De datum die wij speciaal hebben uitgekozen. Onze dochters zijn op 13 en 24 april jarig. We wilde graag tussen deze dagen in trouwen, daarnaast wilde wij niet op vrijdag trouwen. We kwamen uit op deze datum. Een leuk weetje dit was mijn uitgerekende datum dat onze oudste dochter geboren zou worden. April is onze maand, daarom deze keuze. Ik heb samen met mijn meiden Louise en Viyen bij mijn ouders geslapen. Zoals sommige mensen misschien wel weten is mijn fotostudio bij mijn ouders gevestigd. Ik heb de ruimte leeg gehaald van mijn fotografie spullen en alles omgetoverd tot een handige ruimte om je aan te kleden. Mijn wekker ging deze dag vroeg, en om 08:00 stond Wendy van Prolooks op de stoep. Wendy verzorgd vandaag voor de make-up en haar styling van mij, mijn kinderen en mijn moeder. Om 09:00 zullen de fotograferen bij elk van ons zijn, bij Robertjan is in de ochtend Ronnie en Lisanne is vanaf dit tijdstip bij mij. Ook Rianne de videograaf start om 09:00 bij Robert Jan, mijn partner.

Het is een gezellige ochtend en vooral ook rustig, met fijne mensen om ons heen. We hebben ruim tijd gepland zodat we niets hoefden te haasten. Uit ervaring van mijn eigen werk als trouwfotograaf is het fijn dat ik weet hoe de dag verloopt. Daardoor heb ik een hele fijn planning kunnen maken voor deze dag. Wist je trouwens dat ik met mijn bruidsparen vaak ook de planning door neem? Ik was bij Wendy natuurlijk als eerste aan de beurt, mijn make-up en haar werd gedaan en mijn twee dochters stonden vol bewondering met zijn tweeën het te bekijken. Ondertussen werden de meiden aan gekleed en waren hun na mij aan de beurt voor hun haartjes. Mijn lieve vriendin heeft mij en mijn dochters geholpen met het aankleden van de jurk, ze heeft zelf nog een knoopje vast moeten naaien, deze was er per ongeluk afgegaan. Het is nog even spannend geweest, want toen het moment van de sluier, bleek er een naait foutje te zijn gemaakt. We hadden daardoor weinig tijd en Wendy heeft deze gerepareerd, hier door kon ik de sluier toch goed dragen. Wanneer we klaar zijn stond mijn partner al om de hoek te wachten, hij moest namelijk even wachten door de sluier die extra tijd kosten. Ik zeg altijd tegen mijn bruidsparen, er gaat altijd iets mis. En dit was ook mij overkomen, maar hierna konden we los! Eerst heb ik nog een first look gedaan met mijn vader, dit vond ik een belangrijk momentje. Mijn vader betekent namelijk veel voor mij. Daarna waren we klaar voor de dag, om te vertrekken.

Hij belde aan en onze dochters deden samen al eerste open, Check even die schattige hoofdjes als de deur open gaat. Te schattig! Daarna draaide hij zich om, en wachten op mij. Ik liep naar buiten waar ook onze broers, zussen en ouders stonden. Ik vertelde dat hij zich mocht omdraaien, en zo droog als mijn partner is was zijn eerste reactie. “Daar is ze hoor!” Ik kreeg het boeket van hem aangereikt. Het is een prachtig boekt, hij is gemaakt door mijn schoonvader, hij is officieel bloemist. Een persoonlijk boeket, maakt het extra speciaal. Na dit moment zijn de meiden bij opa en oma gebleven om lekker nog even uit te rusten. Het is natuurlijk enorm veel voor de meiden zoveel drukte op een dag en extra vroeg wakker. Wij vertrokken samen naar het Cambuur Stadion om daar foto’s te maken. Het Cambuur stadion heeft voor ons een speciale betekenis. Wij hebben elkaar namelijk ontmoet bij een uit wedstrijd van Cambuur tegen AGOVV. Die club bestaat inmiddels niet meer, maar onze liefde wel! Voor ons was het dus heel logisch om daar in ons Cambuur Stadion foto’s te maken op onze grote dag. Na deze foto’s hadden we ruime tijd tot onze ceremonie. We vertrokken naar het stadhuis om daar alvast ons klaar te maken en onze meiden weer bij ons te nemen.

Onze familie en vrienden verzamelden zich in de Oranje zaal. Onze lieve vriendin Elske de wall zong het prachtige liedje van Jaap Reesema – Als je voor me staat. Jakob was onze Babs. Zijn opa en oma woonde vroeger bij mij in de straat, en daardoor speelde ik en Jakob vroeger wel als kinderen. Het was voor ons heel erg leuk dat hij als Ambtenaar de ceremonie wilde doen. Eerst kwam Robert jan binnen, het was de bedoeling dat hij samen met de meiden naar binnen ging. Onze oudste vond het toch heel spannend en daardoor wilde ze liever met mama lopen. Daarom liep zei samen met mij en haar Opa naar binnen. Het was een fijn moment, en ook enorm spannend. Ik had geen zenuwen tot ik Elske hoorde zingen. Ze zong echt prachtig en achter de deur moest ik mijzelf bedwingen om geen tranen te laten. Dit was ons moment, het moment om onze liefde te kronen. We liepen samen naar binnen en toen viel alles op zijn plek. Het gaat gebeuren wij gaan onze liefde kronen als man en vrouw de rest van ons leven. Ons verhaal werd door Jakob verteld met een lach en een traan, met mooie herinneringen die naar boven werden gehaald en uiteindelijk afgesloten met het Ja-woord. Mijn Ja woord was “Ja, niet lievers dan dat!” Want dat is wat ik wenste naar 13 jaar samen een relatie te hebben en twee dochters verder. Na dit moment brachten beide kinderen onze ringen en werden deze om gedaan. Ook de hand tekeningen werden gezet door onze ouders. Na de Officiële ceremonie, werden we buiten ontvangen in een ere haag met bellenblaas. We namen plaats in onze trouw auto en gingen naar onze volgende locatie.

Een van onze vrienden had een enorm gave surprise voor ons. Hij had allemaal fakkels geregeld en zo stonden ze ook daar in een erehaag Met rode en witte rook fakkels op de lange laan van de laatste locatie, Om de Dobben. Heel erg gaaf, ook prachtig voor de beelden overigens. Daarna was het moment van de receptie, onze prachtige trouwtaart stond klaar op een draaischijf. Deze is gemaakt door Frederika’s taarten Er zat een ‘grapje’ in de taart. Zoals jullie hieronder kunnen zien lijkt de taart op een normale trouwtaart, maar als je de draaischijf gebruikte kwam daar achter een gordijntje te voorschijn met in de kern een Cambuur logo. Voor ons was dit opnieuw een kleine hint naar onze ontmoeting. De taart zou er niet wezen zonder de kern van Cambuur. Na dit moment hebben we de felicitaties en prachtige cadeau’s mogen ontvangen. O.a. een Cambuur shirt met onze namen en trouw datum. Hoe gaaf om te krijgen. Na dat we gezellig met onze vrienden en familie hebben gedaan, hebben we nog foto’s gemaakt met onze meiden als gezin en natuurlijk van de meiden met elkaar. Daarna hebben we nog foto’s gemaakt met de gasten.

We hebben daarna heerlijk gekletst met elkaar, de kinderen gespeeld in de speeltuin en gesprongen op het springkussen. Het was een heerlijke dag met onze lievelings mensen om ons heen. Om 18:00 werd ons heerlijke drie gangen diner buffet geserveerd. Hier voor hebben wij nog onze dankbaarheid naar onze gasten uitgesproken en hebben we heerlijk getafeld tot 21:30 daarna hebben we de dag afgesloten met een drankje en een overvloed aan bitterballen. Want wie lust er nou niet bitterballen?! De perfecte afsluiter naar deze geweldige dag van de liefde.

Inmiddels heb ik de foto’s bewerkt, want ik zou natuurlijk geen fotograaf zijn als ik dit niet kon los laten. Dus ik heb de foto’s kunnen bewerken zoals ik dat wilde, en natuurlijk mijn eigen album samengesteld en deze is inmiddels deze week geleverd. Het is dus nu tijd om deze beelden vandaag met jou te delen als volger.

POST A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.