Trouwen in oentkerk

Vandaag was de grote dag van Priscilla en Folkert. Een kleine maand geleden stuurde Priscilla mij een berichtje. “Ben jij toevallig beschikbaar op 18 mei? Onze trouwfotograaf heeft afgezegd.” Oef. Ik ken Priscilla al van een paar jaar geleden, toen ik net begon als fotografe. Ze had niet meer aan mij gedacht en nu de situatie zo voor kwam was ik de eerste waar ze nu aan dacht. Ik check mijn agenda. Deze datum is nog vrij in de agenda. We videobellen op een avond om alles door te bespreken en hun wensen. Dit bruidspaar woont op Vlieland dus even snel langs komen voor een gesprek is wat lastig. Maar met de techniek van tegenwoordig, kunnen we samen een gesprek met beeld hebben. We bespreken alles en daarna zie ik ze op hun grote dag.

Het is vandaag 18 mei 2022, ik breng mij dochter naar school en pak daarna mijn spullen. Ik doe deze in de auto en ga op weg naar het WTC hotel in Leeuwarden. Daar is het bruidspaar om zich klaar te maken. Ze trouwen vandaag in Oenkerk bij Landgoed Stania State. Ik parkeer mijn auto en stuur een berichtje naar Priscilla, je hebt een kaartje nodig voor de lift. En dan in de hal kom ik Folkert tegen met zijn zoon, hij opent de lift voor mij en brengt mij na de zevende verdieping van het hotel. Ik bedank hem en hij vertrekt meteen want hij mag natuurlijk de bruid nog niet zien.

“Goedemorgen” Zeg ik tegen iedereen in de kamer. Priscilla wordt opgemaakt en haar haren worden gedaan. Ik maak een aantal foto’s en daarna ga ik naar de grotere kamer waar ik samen met dochter Lindsey de boel begin te verslepen. Zodat Priscilla alle ruimte heeft om haar trouwjurk aan te trekken. Ik fotografeer de jurk los en de details en de sierraden. Ondertussen loop ik tussen de kamers om ook af en toe foto’s te maken van de bruid waar haar haren worden gedaan. Wanneer zij klaar is trekt ze samen met haar vriendin haar jurk aan. De Jurk is prachtig! De jurk wordt gesnoerd, en deze eindigt met een strik. De ketting wordt op gedaan en dan de oorbellen. En die oorbellen, die hebben wel een lichtelijke paniek veroorzaakt. Het bedeltje valt precies tussen haar borsten.. ojee.. hoe nu?! Daar gingen de vriendin van bruid en ik onder jurk. Zoek zoek en nog eens zoeken. ‘Ja! ik heb hem’ zeg ik, ik voel het bedeltje tussen de lagen stof zitten. Maarja.. welke laag is het nu?! Samen proberen we het bedeltje naar beneden te krijgen en dat lukt half. En dan begint Priscilla te springen. Op de hoop dat hij uit de jurk valt. En wat denk je? Dat gebeurt gelukkig! YES! We hebben het bedeltje te pakken en de oorbellen kunnen erin. Het haar wordt afgemaakt met een prachtig haar sieraad en een mega sluier. Echt wauw.. Het staat haar prachtig.

Ik ga met de lift alvast naar beneden. Daar staat Folkert samen met zijn zoons te wachten op zijn toekomstige vrouw. De roze limousine staat ook al beneden te wachten. En hij is niet een beetje roze, maar echt KNAL roze! Ik maak een aantal foto’s van een wachtende bruidegom en dan komt Priscilla de hotel deuren uit. Ze gaat achter Folkert staan en als wij het seintje geven draait hij zich om. Hij is verwonderd, zijn mooie vrouw hij straalt van geluk en trots. Na dit moment stapt het gezin in de trouwauto, en rijden naar het landgoed Stania state. En ik vertrek achter hun aan.

Eenmaal daar aangekomen straten we de direct met de fotoshoot. We beginnen als gezin en maken ook wat foto’s van de kinderen samen en apart van elkaar. Ze doen het alle drie super! En wanneer we klaar zijn met de foto’s samen kunnen de kinderen even ontspannen bij het terras. Ik en het bruidspaar gaan nog samen het bos in om daar nog een aantal prachtige foto’s te maken. Samen onder de sluier voor een leuke speelse kus foto en natuurlijk stuur ik ze samen de bosjes in. En die laatste foto, wauw! Die is zoooo prachtig geworden! Ik wordt er helemaal blij van en deel dit ook met het bruidspaar. Die dit ook enthousiast ontvangt. Wanneer we klaar zijn met de foto’s staat er een heerlijke uitsmijter voor ons allen klaar. Heerlijk, en fijn dat het bruidspaar ook aan mij heeft gedacht en mee mag eten. Het smaakt fantastisch! Deze pauze is even fijn, want het is enorm warm vandaag. Daarna help ik Priscilla mee de jurk ontpluizen van alle takjes en beestjes uit het bos. Wel even een werkje met alle tulle maar voor de ceremonie is het fijn als de jurk er weer perfect uit ziet!

Eerst komt het bruidspaar opnieuw aan op de locatie en deze worden ontvangen door hun gasten. Dit liep niet helemaal zoals we zouden willen en de trouw auto ging in zijn achteruit.. Oeps.. Dit was niet bepaald fotogeniek. Maar we hebben het beste ervan gemaakt. Het bruidspaar wordt hartelijke ontvangen en diverse positieve geluiden hoor ik over hoe ze er uitzien samen. Daarna gaat het bruidspaar naar binnen. De gasten nemen plaats buiten voor de ceremonie. En dan is het zover, iedereen staat op en dan komen beide zoons als eerste binnen gelopen, gevolgd door hun vader en dan hun dochter die rozenblaadjes gooit. En een paar meter erachter aan de bruid. Ze nemen samen plaats en dan start de ceremonie. De ambtenaar verteld het liefdes verhaal en daarna is het moment daar om elkaar het ja woord te geven. Ze geven elkaar de rechter hand en kijken elkaar aan. Beide antwoorden de vraag met een liefdevolle ‘Ja!’ en dan mag er gekust worden. Met een lieve kus feliciteren ze elkaar en daarna worden de handtekeningen gezet. De kinderen mogen hun kinderakte tekenen en daarna het bruidspaar en de getuigen. En om het echt officieel te maken tekent natuurlijk ook de ambtenaar. De jongste kinderen brengen de ringen en met een beetje moeite krijgt Priscilla de ring om bij Folkert. Maar dan zijn ze officieel getrouwd. Ook de kinderen krijgen een armband als teken van deze verbintenis een liefdevol gebaar.

Daarna is het tijd om de toasten en dit doen ze gezamenlijk op het grasveld. Folkert houdt zijn speech kort en bedankt zijn gasten voor het komen en dan wordt het glas geheven. Wanneer de gasten hun drinken op hebben maken we nog een groepsfoto op het bordes. We maken daarna nog een aantal foto’s met de gasten en het bruidspaar en dan is het moment aangebroken van de taart. Het bruidspaar snijdt de taart aan en voeren elkaar de taart, zoals de Nederlandse traditie is. Al denkt Folkert dat een grapje wel leuk is, met een lach wuift Priscilla dat weg en dan wordt er toch lief het hapje gedeeld. De gasten krijgen ook een stukje taart en dan is het tijd om te ontspannen. Er wordt een springkussen opgeblazen voor de kinderen en wat zijn ze blij, maar Lindsey kan niet springen.. Haar jurk zit haar in de weg maar een ander kleding stuk is er niet.. He wat balen voor haar. Ik besluit haar te helpen, kom zeg ik en ik loop met haar achter het gebouw. Ik kleed mij uit en trek mij hemd uit. Doe mijn shirt weer aan en zeg tegen haar dat ze jurk uit kan doen. Ik help haar en trek haar mijn hemd aan en bind daarna de bandjes aan elkaar. Wat is ze blij ze heeft nu een mini jurkje en kan heerlijk spelen zoals ze graag wil. Wat fijn om haar zo blij te zien, en voor mij is het een kleine moeite. Die glimlach is voor mij het belangrijkste.

Ik neem daarna afscheid van Folkert, Priscilla de kinderen en de gasten. Het was een prachtige bruiloft. En wat zagen ze er allemaal prachtig uit. Lief bruidspaar, bedankt voor jullie vertrouwen in mij en jullie gastvrijheid. Geniet van elkaar en als gezin en maak samen een feestje van het leven.

Liefs

Christha

POST A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.