Trouwen in Sneek

Ik mocht als trouwfotograaf weer een prachtig huwelijk vastleggen. Dit keer vond het huwelijk plaats in Sneek in Friesland. Het was een mooie waardevolle dag met vele emoties. Ik neem jullie graag mee terug na de dag van gisteren zaterdag 10 september 2022.

De dag begint voor mij vroeg, ik moet om negen uur in Sneek zijn bij de bruid Isabelle. Ik heb mijn spullen gister avond klaar gezet. Alles is opgeladen klaar om de dag te fotograferen. Ik zet alles in mijn auto en stel mijn navigatie in en ik vertrek. Ik kom aan in Sneek en parkeer mijn auto, ik pak mijn spullen en loop naar het huis van het bruidspaar. Op de oprit staat Theodoor, ik zeg hem gedag en vraag of hij er zin aan heeft. Hij verteld mij met trillende handen ‘Ik voel hem nu wel’. Ik lach naar hem en dan lopen we samen naar binnen. Isabelle zet net een kan met thee en koffie neer op de tafel voor de ochtend. Ik zeg haar ook gedag en ondertussen legt de Kapster van Kapsalon Roots Sneek haar spullen neer op de tafel. Ik klets even met de bruidegom. Voor hem is dit een extra emotionele dag gezien de gezondheid van zijn ouders en dan in het speciaal zijn vader. Hij is dankbaar dat zijn vader op deze bijzondere dag nog aanwezig mag zijn. Ik ben blij voor Theodoor dat dit gelukkig nog kan. Niets liever dan je ouders bij je eigen bruiloft. Theodoor vertrekt en dan gaan we allemaal aan de slag.

Isabelle neemt plaats op de kruk en de kapster begint aan haar kapsel, de basis fotografeer ik en daarna vraag ik de bruid waar haar jurk en spullen liggen. Die liggen boven en ik krijg toestemming om deze van boven te gaan halen. Ik loop de trap op en dan kom ik op de kamer waar de jurk hangt aan de deur. Hij zit half nog half in de hoes. Ik pak hem voorzichtig en zie dan ook de sluier deze neem ik ook mee naar beneden. Ik loop nogmaals naar boven en pak nog drie tasjes waarvan ik vermoed dat deze nodig zijn. Wanneer ik alles bij elkaar heb gepakt ga ik opzoek naar een mooie plek waar de jurk tot zijn recht komt. Ik kijk overal in en om het huis maar dan besluit ik het haakje van het dartbord te gebruiken. Daar op die plek, komt de jurk echt tot zijn recht. Ik fotografeer hier de jurk en hang hem daarna op een andere veilige plek. Daarna begin ik aan de details foto’s van de schoenen en sierraden. Ondertussen kletsen Isabelle, de kapster en ik. Er hangt een fijne ontspannen sfeer. Ondertussen komt de moeder, zus en oma van Isabelle ook binnen. Ik leg het haar sierraad voor de kapster klaar op tafel. Er wordt glans spray gespoten, deze spray laat behalve het haar glimmen, ook de vloer veranderen in een schaatsbaan. Het is echt enorm glad! Ik pak een doekje van het aanrecht doe hier een beetje schoonmaak middel op en begin de vloer te poetsen. Wel zo fijn als de gladheid weg is, want niemand wilt hier natuurlijk uitglijden op deze dag. Ik fotografeer daarna het inbrengen van het haar sieraad. Dan vertrekt de kapster en is de visagist van La Femme Beauty & Welness in Sneek ook aanwezig. Zij brengt een prachtige naturel make-up aan en dit staat Isabelle prachtig! De nep wimpers worden verzorgd door de zus van de bruid, de visagist had hier geen ervaring mee. Dit was alleen iets lastiger dan we hadden verwacht. Isabelle haar wimpers staan iets naar voren waardoor ze eerst niet mooi met elkaar overgingen. We haalde alles uit de kast, eyeliner, wimper kruller en haarlak. Deze combinatie maakte het uiteindelijk tot een prachtig eind resultaat. Daarna is het moment daar, de jurk kan aan! Isabelle wordt geholpen door haar zus en moeder. En daarna doet haar oma de armband om. De sluier wordt in het haar gestoken en daarna doet Isabelle zelf haar oorbellen in. WAUW! wat ben je prachtig Isabelle! Je bent helemaal compleet en alleen je bruidsboeket ontbreekt nog.


Ik pak mijn spullen in en vertrek richting de trouw locatie dit is Lokaal55 in Sneek. Ik parkeer mijn auto en loop het gebouw binnen. Aan de achterkant van het gebouw tref ik Theodoor. Hij heeft een prachtig pak aan. Het is is niet blauw maar ook niet groen het zit er wat tussen in en het is net hoe het licht valt. We kletsen even en dan komen zijn ouders binnen hij verwelkomt zijn ouders en er is een emotionele ontmoeting. De herkenning en de liefde is enorm fijn om te zien en ik fotografeer dit moment. Niet veel later is de aankomst van de bruid. Op de stijger wacht de bruidegom met het boeket en zijn zoon Nickola, hij draagt de ringen. Ik fotografeer de emotie van Theodoor en het raakt mij oprecht. Hij is zo blij en gelukkig en heeft enorm uitgekeken naar dit moment, dat zijn Isabelle zijn vrouw zal zijn voor altijd. De bruid wordt met de boot gebracht naar de bruidegom, een liefdevolle ontmoeting vindt plaats en dan lopen zei samen door de erehaag.


Dan is het moment daar dat de officieel ceremonie kan beginnen. Dit wordt gedaan in het trouwlokaal zoals de locatie dit zelf noemt. De gasten nemen plaats en daarna komt de bruidegom samen met zijn zoon de zaal binnen. Nickola neemt zijn plaats en Theodoor wacht op zijn Isabelle. Dan komt zij binnen samen met haar vader en stiefvader het is een prachtig gezicht en wat bijzonder dat beide vaders haar geven aan Theodoor. Dan mag het bruidspaar plaats nemen en ook de gasten gaan zitten. Er volgt een mooie liefdevolle ceremonie die zowel in het Nederlands als in de Duitse taal wordt gedaan. Het Ja-woord volgt en het bruidspaar mag gaan staan, ze nemen elkaars handen. Ik zie de spanning en geluk op hun gezichten. Ze beantwoorden beide de vraag van de Ambtenaar met een duidelijke ‘JA!’ en dan mag er door Theodoor gezoend worden. Een innige liefdevolle kus volgt. De handtekeningen kunnen worden gezet, maar dat moment moet even op zich wachten. De muziek werkt even niet. Theodoor zijn vriend en Isabelle haar zus proberen het samen en uiteindelijk wordt de muziek afgespeeld via de telefoon. En dan kan het eindelijk gebeuren, het bruidspaar, de getuigen en de ambtenaar zetten hun handtekening. Het huwelijk is gesloten en buiten wacht een toast op hun. Daarna maken we een groep foto en een aantal gastenfoto’s. Het volgende moment is het moment dat de taart wordt aangesneden en gedeeld door het bruidspaar. Ook dit leg ik vast.

Het is een heerlijke taart, ik mag ook een stukje en hij is echt top! Ik klets met een aantal gasten tijdens dit moment en vele hebben interesse met wat ik nou precies doe op een dag zoals deze. Ik vertel met liefde over mijn vak en daarna komt een van de gasten bij mij, met de vraag wanneer de cadeaus kunnen worden gegeven. Ik geef aan dat ik dit voor ze zal vragen. We lopen ruim op schema en hebben 20 minuutjes over, ik vertel Theodoor dat zijn gasten graag cadeau’s willen geven en of hij het goed vindt dat dit nu gebeurt omdat we de tijd hebben. Hij is hiermee akkoord en daarmee worden de cadeaus en de felicitaties uitgedeeld. Als dit moment is geweest neem ik het bruidspaar en Nickola mee voor een fotoshoot op de locatie. We maken een aantal prachtige beelden samen, apart en van elkaar. Er hangt een fijne sfeer tussen ons en dit is enorm belangrijk op een dag zoals vandaag. Een klik is wat de foto’s doet maken, figuurlijk en letterlijk! En voor de lezers van dit blog, ik kan jullie vertellen als ik mijn camera erbij toverde dan kon de bruidegom niet ophouden met het kussen van de bruid! Wat een liefde tussen deze twee mooie mensen. Na de sessie is het moment van het varen. Iedereen stapt in de boot en er worden heerlijke hapjes en drankjes uitgedeeld en genuttigd. Als we op het Sneekermeer zijn vraag ik de schipper of er wellicht een mogelijkheid is om ergens bij een steiger uit te stappen zodat ik ook varende foto’s kan maken. De schipper vindt een steiger, wel een vrij hoge. Dus ik moet even klimmen. Ik maak een aantal foto’s van de boot op afstand en dan komt de boot weer terug. Ik moet er half in klimmen/springen en krijg dan een applaus van de gasten aan boord. Ik moet hier om lachen, wat een fijne groep mensen om tussen te mogen zijn. Wanneer de vaart is afgelopen zit mijn werkdag erop. Ik klets nog met het bruidspaar en neem dan definitief afscheid voor vandaag.

Lieve Theodoor en Isabelle, wat hebben jullie samen uitgekeken naar deze dag. En wat een bijzondere dag is het geweest voor jullie en mij. Vele emoties waren aanwezig op deze dag maar vooral de herkenning en de liefde die in de lucht hing hebben de dag gemaakt zoals deze was. Lief bruidspaar ik gun jullie heel veel geluk, liefde en bovenal gezondheid!

Liefs

Christha

i.v.m. privacy van Nickola worden zijn foto’s niet gedeeld.

POST A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.