Bedrijfs reportage, de earrebarre

Leuk dat jullie weer een blog komen lezen op mijn website, daarvoor schrijf ik natuurlijk deze tekst. Ik vindt het leuk om mijn ervaring van de fotoshoot te delen met mijn volgers. Vorige week donderdag avond was ik in de Techumerpleats. Ik ben hier vandaag voor Halberta van De Earrebarre. En wat doet deze leuke dame? Eigenlijk heleboel wat te maken heeft met zwangerschappen, geboortes en baby’s. Ze geeft bijvoorbeeld; 1 daagse bevalcursus, zwangerschapsmassage, cursus babymassage en zwangerfit. En we zijn vandaag voor het laatste bij elkaar gekomen, samen met haar zwangere dames die bij haar dit doen. Ik heb hiervoor al een zwangerschap massage en de cursus babymassage gefotografeerd.

Iets voor half 8 stap ik het gezondheidscentrum binnen, ik loop naar boven waar de sportzaal is en waar de zwanger fit les wordt gegeven. Een voor een druppelen de dames binnen. Elke dame wordt gevraagd om een bal te pakken en plaats te nemen. De dames zitten gemiddeld rond de 20/23 weken zwangerschap, dit is hun tweede les. Halberta begint met het vragen hoe de week is geweest van dames en hoe ze zich voelen. De dames vertellen over hun ervaring en geven uitleg wat ze met de voorgaande tips hebben gedaan. Daarna vervolgt de los, er worden een aantal elementen klaar gezet om verschillende oefeningen te doen. De bal, het elastiek, de loopband, de cros trainer en een aantal gewichtjes. De dames nemen op gepaste afstand ieder een onderdeel. Na een aantal minuten/oefeningen wordt geruild zodat iedereen een element heeft gehad. Wanneer het praktijk gedeelte klaar is komen de dames opnieuw bij elkaar.

Halberta pakt haar laptop, waarop een presentatie staat over de bevalling en daar om heen. Ze krijgen informatie over hoe de bevalling zich aankondigt, wat voor weeën er zijn en hoe ontsluiting werkt. Ik luister ook mee, en maak ondertussen foto’s. Het valt me op hoe rustig het wordt verteld en dat er door niemand een mening wordt gevormd over een ander die wel of niet in een ziekenhuis wil bevallen. Halberta verteld over beide, wat je kan verwachten en hoe je het beste kan ontspannen. En zo volgt er heel veel bruikbare informatie, er is natuurlijk ook de mogelijkheid om vragen te stellen, maar de dames hebben eigenlijk geen vragen en zijn goed geïnformeerd. De les wordt beëindigd naar het theorie gedeelde. Op naar de volgende les voor deze zwangere vrouwen. Ik bedank Halberta voor de informatie die ik stiekem heb mee gepakt, altijd handig als je zelf ook zwanger bent! Daarna vertrek ik en ga ik in de studio foto’s bewerken.

Liefs christha

Wil jij ook een heerlijke zwangerschap massage, een zwanger en fit sportles volgen of misschien wel een baby massage cursus doen? Check dan zeker www.deearrebarre.nl

POST A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.