Een Kleurrijke Bruiloft in Leeuwarden

Op vrijdag 14 juni 2024 mocht ik de bruiloft van Jitske en Sabine vastleggen, en wat een feest was dat! Van de eerste ontmoeting tot de laatste toast, alles zat vol liefde, plezier en natuurlijk een hoop kleur. Jitske en Sabine benaderden mij slechts twee weken voor hun bruiloft omdat hun oorspronkelijke fotograaf door persoonlijke omstandigheden niet meer beschikbaar was. Binnen 24 uur na hun bericht hadden we een kennismakingsgesprek en er was meteen een klik. Ik plande verschillende afspraken om voor hun grote dag, zodat ik hun liefde op de best mogelijke manier kon vastleggen. Het was een onvergetelijke dag en ik ben dankbaar dat ik deel mocht uitmaken van hun prachtige dag. Ik neem je graag terug naar hun mooie dag.

We begonnen de dag bij Jitske en Sabine thuis. Om te voorkomen dat ze elkaar zouden zien, hadden ze een kamerscherm in de woonkamer gezet. Dit zorgde voor spannende momenten toen ze zich aan weerszijden van het scherm voorbereidden. Er waren ook wat grappige momenten: soms moest één van de dames naar de wc en moesten we improviseren om ervoor te zorgen dat ze elkaar niet zagen. Eén van hen ging dan snel de keuken in of verstopte zich achter een muur in de woonkamer. Dit zorgde voor wat extra spanning en veel gelach, wat de ochtend alleen maar leuker maakte. Ondertussen deden de kinderen die ochtend heerlijk hun eigen ding. Ze hadden allemaal hun eigen outfit uitgekozen en de oudste dochter deed zelfs haar eigen make-up. Iedereen werd nog door de kapper gedaan, wat voor een gezellige sfeer zorgde. Toen de dames allebei klaar waren, hadden we een prachtig ‘first touch’ moment waarbij ze elkaar nog niet konden zien, maar wel voelen. Het was een lief en emotioneel moment, waarbij de tranen van Sabine vloeiden en Jitske vol spanning zat.

Na deze mooie start gingen we naar een brug vlakbij hun huis voor de eerste ontmoeting. Jitske, met haar ogen dicht, werd door hun drie kinderen begeleid naar Sabine, die met haar rug naar haar toe stond op de brug. Toen ze elkaar eindelijk zagen, was het een ongelooflijk emotioneel moment. De verbazing en ontroering op Jitske’s gezicht waren fantastisch om te zien. Ook Sabine straalde toen ze haar aanstaande vrouw voor het eerst in haar prachtige outfit zag. Daarna kwam het moment van de geloftes. Jitske begon en daarna volgde Sabine. Hun liefde was voelbaar en de geloften die ze voor elkaar uitspraken waren oprecht en hartverwarmend. Het was een prachtig moment, vol emotie en liefde. We maakte op deze locatie nog een aantal prachtige foto’s van hun gezin en een aantal foto’s van hun samen o.a. met de regenboog vlag. De regenboog stond symbool voor de liefde die deze dag kenmerkte. Het was prachtig om te zien hoe dit thema door de hele dag verweven was.

Na de eerste ontmoeting en de gezinsfoto’s trokken we de binnenstad van Leeuwarden in voor nog meer fotoplezier. We begonnen bij het station, waar de Mistfontein met hun trouwauto een prachtige setting vormde. Vervolgens gingen we het station in om op hun speciale bankje te zitten en wat mooie foto’s te maken. Er zat echter al een ander verliefd stelletje op het bankje. Toen ik hen het verhaal van Jitske en Sabine uitlegde, maakten ze met veel plezier plaats voor het bruidspaar. Dit leverde een aantal mooie foto’s op. Daarna gingen we naar de vrijdagmarkt, waar de levendige sfeer en kleurrijke kraampjes zorgden voor unieke en vrolijke foto’s. We maakten ook nog een aantal foto’s bij de Oldehove, een van de bekendste bezienswaardigheden van ons mooie Leeuwarden. Onze laatste stop was hun trouwlocatie, de Blokhuispoort. Deze oude gevangenis, die nu een hippe en historische plek is, bood een unieke achtergrond voor de foto’s. Hier hebben we nog een aantal prachtige foto’s gemaakt voordat we ons voorbereidden op de ceremonie die om drie uur zou beginnen.

De ceremonie, geleid door Jakob als BABS van de gemeente Leeuwarden, vond plaats in de sfeervolle setting. Het was een prachtige ceremonie waarin hun liefdesverhaal op een warme en persoonlijke manier werd verteld. Hun jongste dochtertje liep als eerste het pad af als ringenmeisje, gevolgd door Jitske met hun oudste dochter. Sabine werd als laatste door haar zoon naar Jitske geleid, wat een heel fijn moment was. Beide dames zeiden volmondig “Ja” tegen elkaar en zetten hun handtekeningen onder de huwelijksakte, samen met hun getuigen. De ringen werden gegeven door hun jongste dochter. Ook werden er prachtige nummers gedraaid tijdens de cermonie. Het was een prachtig moment.

Na de ceremonie was het tijd voor een toast en sneden Jitske en Sabine een prachtige regenboogtaart aan, gemaakt door Marianne’s Banket. De taart was niet alleen mooi om te zien, maar smaakte ook fantastisch met een heerlijke mango vulling. Ver volgens was er een gezellige borrel met kaas, worst en nootjes en ik heb nog wat leuke sfeerbeelden kunnen schieten van alle gasten die aan het genieten waren. Ik sluit af met nog een prachtige foto van het stel buiten, waarbij het gillet van Jitske goed te zien is. Het was een onvergetelijke dag en ik ben dankbaar dat ik deel mocht uitmaken van hun prachtige dag. Dank je wel voor jullie vertrouwen in mij.

Liefs

Christha

POST A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.