Familie fotoshoot Friesland

Carina heeft haar ouders een fotoshoot cadeau gedaan. Al een tijdje ligt die op de plank, maar steeds komt het er niet van. Dan wordt Carina er aan herinnert hoe belangrijk foto’s van een fotoshoot kunnen zijn. Ze maakt met mij een afspraak, en spreken af op een zaterdag in Bakkeveen. Ik neem jullie graag mee terug naar afgelopen zaterdag.

Ik rij vanuit Leeuwarden naar Bakkeveen. Het is bijzonder druk op de parkplaats waar we afspreken, ondertussen dat ik een parkplaats zoek, blijkt er een grote rommelmarkt te zijn. Ik zie de familie staan, of ik denk dat dit waarschijnlijk de juiste familie is. In mooie kleren en het aantal personen die ik ga fotograferen. Ik parkeer mijn auto op een lege plek. Pak rustig mijn spullen en doe mijn auto op slot. Met mijn camera om mijn schouders loop ik naar de groep mensen. Al snel ik er oog contact ik zwaai even gedag. Bij de groep aangekomen stel ik mijzelf voor. Daarna lopen we gezamenlijk het natuurgebied in. We beginnen met de groepfoto’s. Ongedwongen geposeerd loopt de familie richting mij en ik fotografeer dit, op dat moment waait er een enorm zandbak op en hebben we een wazig beeld, we fotograferen het moment nogmaals. Er komen prachtige plaatjes uit.

Dan is het moment dat ik opa en oma vraag of ze nog een beetje fit zijn, opa is vol overtuiging “jahoor, zeker!” Dan vraag ik of ze in het zand willen plaats nemen, ik schiet wat foto’s van het echtpaar. Ik zie door mijn camera twee prachtige mensen die heel veel van elkaar houden en trots zijn op elkaar. Daarna vraag ik de kleindochters samen met opa en oma op de foto te gaan. Ook dit levert weer geweldig mooie foto’s op. Wanneer we klaar zijn met deze foto’s maak ik nog een groepsfoto op een omgevallen boomstam. Ook klets ik even met opa, en dan wordt mij het verhaal verteld van zijn zoon, die op 31 jarige leeftijd plots overleden is. Hij mist zijn zoon op dit soort momenten, en ik begrijp dat heel goed. Ik vertelde dat ik wellicht in photoshop een mooie schaduw op basis van zijn postuur, gezicht en bouw kan maken en deze wellicht op sommige foto’s kan toevoegen. Dit vind de familie een mooi en bijzonder idee. Ik maak daarna een foto van zijn kinderen met het idee om de schaduw hier later in te verwerken.

Daarna maak ik nog wat foto’s apart en neem meiden mee de heide en het bos in om daar nog een aantal foto’s te maken. Wat een heerlijke meiden! Zo spontaan en gezellig met elkaar. Ik fotografeer daarna het gezin en de ouders apart. Dan neem ik opnieuw de dochters mee en fotografeer deze nog elk apart. Daarna loop ik terug naar het gezelschap samen met de meiden. Oma is lekker aan het kletsen, en dan zeg ik even ‘hoi’ tegen oma. Ze geeft mij een prachtige lach en die fotografeer ik. Niets meer aan doen een prachtige foto. Dan neem ik opa even apart, we lopen een. stukje verderop en op dat moment vliegt er en witte vlinder met ons me en vliegt daarna weg. Bijzonder en speciaal vind ik dit. Alsof het zo moest zijn. Ik krijg ook voor opa een prachtige lach, hij staat er geweldig op. Daarna maak ik nog een gezinsfoto van opa en oma met hun kinderen met het idee om ook weer hun zoon en broer er te later er in te verwerken. En daarna begint het licht te regenen. We hebben alle foto’s gemaakt die we graag zouden willen maken gemaakt. We lopen gezamenlijk het gebied uit, we kletsen nog even gezellig en ik krijg een foto te zien. Een trotse vader laat zijn zoon zien, ik zie dat het dit raakt en ik vraag hem dan of het oké is dat ik een knuffel geef. Dit is oké, en ik omhels de man. Wat een warmte, wat een fijne mensen mocht ik vandaag fotografen. Inmiddels heeft de familie al foto’s uitgekozen en ik heb deze bewerkt en verstuurd.

Lieve familie, dankjewel dat ik jullie mocht fotograferen. Bedankt voor jullie warmte en liefde die ik mocht voelen tijdens de fotoshoot.
Ik wens jullie heel veel liefde, en gezondheid met elkaar.

Liefs

Christha

POST A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.