Newborn fotoshoot Friesland

Vandaag mocht ik een baby meisje fotograferen voor haar newborn fotoshoot. Vooraf had ik contact via de email met de ouders van deze kleine meid. Ik heb de herfstkleuren en een beige/witte als kleurenpalet gekregen van deze ouders. Ik heb in mijn fotostudio diverse kleuren en verschillende tinten van licht naar donker. Ik neem je even mee terug naar het begin van deze middag.

Ik leg verschillende spullen klaar voor het meisje wat straks in mijn studio komt. Haar naam is Clara. Ik leg een mooie donkere ondergrond neer en een bijpassend kratje met een zacht vachtje. Ook leg ik voor de beanbag een roestbruine herfstkleur klaar. Daarbij een aantal mutsjes in verschillende tinten. De ouders van Clara bellen aan en ik doe de deur open, ik stel mijzelf voor en welkom ze in mijn studio. Ik zie dat mama nog wat extra rust kan gebruiken dus ik stel voor dat papa de kleertjes van de kleine gaat uit doen en dat hij de kleine meid klaar maakt. Wanneer papa klaar is, neem ik zijn dochter over en wrap haar in. Ze vindt het heerlijk en maakt kleine knorrende geluidjes. Wat zijn die geluidjes van een baby altijd heerlijk om te horen, wat zijn ze toch tevreden.

Ik fotografeer haar eerst in het kratje, met en zonder haarbandje en daarna poseer ik haar op de beanbag. Ze doet het fantastisch en slaapt heerlijk door. Daarna is het moment daar om samen met de ouders een aantal foto’s te maken en dan zet ik de kachel in de studio wat hoger. Ik zorg er voor dat de fotostudio lekker warm is. Zodat ik het kindje uit de wraps kan halen en zich fijn voelt als ze niet meer bedekt is. Ik vraag haar vader of ze naast het houten kistje wil zitten en of hij haar hoofd wil ondersteunen zodat ik veilig de foto’s kan maken. Dit gaat harstikke goed en we maken een aantal prachtige foto’s. Daarna neem ik haar voorzicht weer in mijn armen en poseer haar nog op de beangbag. Nadat we hier samen opnieuw geweldige foto’s hebben gemaakt, is het tijd om de kleine meid weer lekker warm in de kleren te stoppen. Ik geef haar aan haar vader, en die kleed haar aan. Ik zet de foto’s op de computer en dan gaan we samen de foto’s uitzoeken. Tijdens het uitzoeken, zie ik dat de kleine meid wat honger begint te krijgen. Dus stel ik voor om de baby nog te voeden zodat ze niet onnodig hoeft te wachten. Ik maak het water voor haar warm en daarna geeft haar moeder haar de fles. Ze is helemaal tevreden en haar ouders kunnen nog rustig de foto’s uitzoeken. Inmiddels heb ik de foto’s bewerkt en zijn deze verstuurd.

Lieve Clara en haar ouders, ik wens jullie heel veel liefde en gezondheid met jullie gezin. Wie weet tot in de toekomst!

Liefs

Christha

POST A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.