TROUWEN IN DELFSTRAHUIZEN

Op 9 juli 2022 mocht ik weer een prachtige trouwerij fotograferen. Namelijk het huwelijk van Inge en Jasper uit Amsterdam. Zij trouwden in Delfstrahuizen vlak voorbij Heerenveen, tegen het Tjeukemeer op de Boerderijrecreatie. Een prachtige buitenlocatie voor hun festival bruiloft! Via een video gesprek hebben wij de kennismaking gedaan en vandaag was hun grote dag, de bezegeling op hun liefde. Ik neem je graag mee terug naar deze zaterdag.

Ik heb in de ochtend nog een fotoshoot en vertrek dan richting Delfstrahuizen. Alles heb ik in mijn auto gestopt en heb de navigatie aan om naar het adres toe te rijden. Onderweg heb ik nog een kleine ‘ vertraging’ door wegwerkzaamheden, maar ik vertrek op tijd omdat ik nooit te laat wil zijn. Zeker niet bij een bruiloft! Binnen ongeveer 45 minuten ben ik op locatie. Ik zie de diverse tenten en campers al vanaf de weg, ook zie ik al verschillende versieringen. Hier moet ik wezen. ik rij het terrein op en parkeer mijn auto. Ik pak mijn beide camera’s en lenzen en loop dan richting de groep mensen. Michael zie mij aankomen, hij is de ceremonie meester en voor nu mij aanspreekpunt. We bespreken de kleine dingetjes. Op de ‘First look’ locatie stond een bbq met fel blauwe gasfles. Niet perse heel fotogeniek, in overleg zetten we deze aan de kant met nog twee andere mensen. Dank daarvoor! Daarna is de first look. Allereerste stapt de bruidegom Jasper uit zijn tent. Hij gaat klaar staan met zijn rug naar de tent van de bruid. Het kost even iets meer tijd voor de bruid. Ondertussen grap ik naar Jasper ‘Je moet nog even geduld hebben!’ En dan is het moment dat Inge in een prachtige jurk uit haar tent stapt. Ze straalt en ik zie een gespannen blik op Jasper zijn gezicht. Ze raakt hem aan en Jasper draait naar zijn Inge. Ik zie een brede liefdevolle glimlach verschijnen op zijn gezicht. Ze bekijken elkaar en kussen elkaar liefdevol. Ik zie deze twee lieve mensen pas voor het eerst tijdens dit moment. Wat een geweldige klik hebben deze prachtige mensen samen met elkaar. Hun lieve vrienden en familie kijken naar het bruidspaar met een lach.

Daarna volgt het fotoshoot moment, we gebruiken de locatie. We trekken eerst het weiland in, helaas staat er precies op dat moment een keiharde wind en heel veel zon. De sluier waait heftig dat deze best wel trekt in het haar van de bruid. Erg jammer en we hopen met zijn drieën dat de wind iets minder heftig zal zijn. De zon verdwijnt langzaam achter de wolken, hierdoor verdwijnen harde schaduwen en kunnen we fijne foto’s maken in het weiland en aan het meer. Vanuit daar lopen we weer terug via de grote weg naar de boerderij. Daar maken we nog een aantal foto’s en sluiten af met een foto met de tenten op de achtergrond. Daarna trekt het bruidspaar zich even terug voor een broodje en een fijn privé momentje.

Daarna is het grote moment daar, de Babs is al aanwezig en haar microfoon wordt geplaatst. We kletsen nog even kort en daarna komen de gasten en spreekt ze de gasten toe. Ze mogen plaatst nemen dat doen ze. Op aanwijzing van Michael komen de mensen op de voorste rij te zitten. De vrienden en andere familie leden nemen daar achter plaatst, er zijn ongeveer honderd gasten. Een fijn gezelschap uit alle plekken van Nederland en zelf daarbuiten. Ik begreep zelf uit Zwitserland! Wat fijn dat deze mensen zijn gekomen om het bruidspaar tijdens deze dag vol liefde met elkaar te beleven. Nadat iedereen een plekje heeft gevonden, is het moment nu echt aangebroken. De ambtenaar geeft een seintje voor de muziek en kondigt dan het bruidspaar groots aan. Daarna loopt het bruidspaar gezamelijk het gangpad door naar de stoelen die voor hun klaar staan.

We gaan terug naar de basis van Jasper en Inge en er worden fijne herinneringen gedeeld vanaf het moment van de basisschool en daarna. En daarna gaat het over de liefde, hoe deze is begonnen. Met zoals Jasper zei tijdens zijn geloftes ” Met een swipe naar rechts!’ hun liefde start in 2019 en wordt op deze dag in 2022 bekroond met dit huwelijk. Voor dat het “JA woord” wordt uitgesproken, spreken Jasper en Inge hun geloftes naar elkaar uit. En wat is Jasper een lieve romantische man, hij beloofd zijn toekomstige vrouw een leven vol gezelligheid en verrassingen. Maar ook Inge spreekt mooie woorden uit naar Jasper. En het is fijn om te horen hoe blij, verliefd en trots deze lieve mensen met elkaar zijn. Emotioneel wordt er geknuffeld en gekust en dan ja.. dan is het zover. Ze nemen elkaars handen, en dan worden de vragen gesteld. En deze worden volmondig met een JA! door beide beantwoord. En dan volgt er een hele lieve lange kus. Als fotograaf heel fijn, want ik heb genoeg tijd om veel foto’s te maken van dit moment. Daarna worden de ringen gewisseld en dan worden deze geshowd vol trots! Aan iedereen die aanwezig zijn.

Na dit moment is het tijd om de akte te tekenen. En voor dat dit officieel gebeurt worden de vier getuigen naar voren geroepen. Er wordt nog verteld waarom deze mensen hun handtekening mogen zetten voor het huwelijk van Jasper en Inge. Dit gebeurt niet vaak, en ik vindt het oprecht bijzonder dat deze mensen die zo belangrijk voor hun zijn worden benoemd en waarom. Daarna worden de handtekeningen getekend en maak ik een foto van het bruidspaar met de akte. Dan wordt er nog een kort moment wat verteld en loopt het bruidspaar door een zee aan bellen, geblazen door hun gasten van de ceremonie. Wat een prachtige ceremonie was dit! Als je het dan over een droomhuwelijk hebt. Nou dan kan deze wel in de boekjes.

Na dit moment, wordt een toast gedaan en staat er een buffet met diverse taarten klaar. Van red velvet taart tot wortel taart en alles daar tussen. Een ruim buffet voor hun gasten en de keuze voor hun wordt lastig want er staat zoveel lekkers op tafel. Er vormt zich een rij en al snel wordt en heerlijk gesmikkeld van de taart en worden de felicitaties gedaan aan het bruidspaar. Ik fotografeer daarna nog de ringen, want een eerder moment had ik daarvoor nog niet gehad. Ik vraag de ringen aan het bruidspaar en fotografeer deze in de bloemen. Daarna is mijn taak volbracht en klets ik nog even met de oma van de bruidegom. Ik maak nog een foto van haar alleen. Ik vind het altijd bijzonder dat een opa of oma nog aanwezig mag zijn tijdens dit soort momenten. Daar maak ik dan graag extra foto’s van. Deze prachtige en vooral lieve dame is maar liefst 86.

Ik pak mijn spullen bij elkaar, ik feliciteer het bruidspaar en zeg daarna dit lief bruidspaar gedag. Ik wens jullie Jasper en Inge een hele fijne toekomst met zijn tweeën en mogelijk in de toekomt mogen jullie, zoals Jasper zelf ook vertelde genieten van toekomstige kinderen. Maar voor nu geniet van elkaar en van de liefde tussen jullie.

Liefs

Christha

POST A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.