TROUWEN IN LEEUWARDEN

1 Juli 2022 mocht ik weer een huwelijk fotograferen. Dit keer het huwelijk van Rick & Yanaika. Ik ken deze twee lieve mensen al een tijdje en ze hebben al eerder een fotoshoot bij mij gedaan. Maar nu is het moment dat ik hun trouwerij mag fotograferen. Dat zij als bruid en bruidegom straks man en vrouw zijn. Ik neem je mee terug naar deze bijzondere dag afgelopen vrijdag.

Het bruidspaar wil het graag intiem in een klein gezelschap vieren en met een rustige opstart de ochtend beginnen. Om 13:00 zal ik aanwezig zijn bij het huis zodat Rick, Yanaika kan ophalen. Ik ben 20 minuutjes eerder, ik ben liever iets te vroeg dan te laat. De bruid ziet er stralend uit en een prachtig bruidsmeisje, hun dochter Fayen ziet er ook geweldig uit. We kletsen even kort en ondertussen whatsappt de moeder van de bruid naar Rick. Om hem te laten weten dat ik er ben en dus hij zich kan klaar maken om deze kant op te komen. Ongeveer een kwartiertje later rijdt Rick samen met hun zoon Lucas voor met een prachtige grijs kleurige trouw auto. De auto is prachtig en beide mannen stappen uit. Lucas matched met zijn vaders pak. Hij heeft dezelfde kleur en stof als zijn broek. Echt heel leuk gedaan! Lucas haalt eerst zijn zusje op en geeft haar ook een klein boeketje, daarna is het moment daar.

Ik laat Rick aanbellen, ik fotografeer dit. En ga dan zelf naar binnen om vanuit huis zijn reactie te kunnen fotograferen. Rick staat met spanning te wachten op zijn toekomstige vrouw en dan opent Yanaika de deur. Een brede glimlach en emotioneel blik verschijnt bij Rick op zijn gezicht. Een ‘WAUW!’ is duidelijk af te lezen van zijn gezicht. Hij vind haar oogverblindend mooi, dit heeft hij later ook nog benoemd. Hij geeft haar het boeket en geven elkaar een liefdevolle kus. Daarna spreken we kort af wat handig is om te spreken, we spreken de Oldehove af. Helaas bij aankomst was de Oldehove half afgesloten en bedenken we een nieuw plan. Yanaika wilt graag naar het ‘Bosk’ een natuurlijk evenement in de stad waar de bomen ‘lopen’. We spreken af bij de Walrus op de Eewal. Eerst vliegt ons nog een ambulance met twee politie auto’s voorbij in het bos/stad. Dan begin ik het bruidspaar te fotograferen. Veel mensen lopen voorbij en we moeten af en toe even wachten tot we de ruimte hebben om zonder extra mensen te kunnen fotograferen. Daarna komt de trouwauto erbij en de chauffeur zet deze op mijn aangewezen plek. We maken een aantal foto’s met de auto en het gezin samen. Daarna trekken we de binnenstad in waar de mooie straatjes, tuintjes en muren zijn om het bruidspaar te fotograferen. Daarna neem ik het bruidspaar mee voor een laatste foto in de kleine kerkstraat in Leeuwarden. Daar maak ik in de bewuste drukte een aantal foto’s zodat het bruidspaar volledige straalt. Het plaatje is geweldig!

Daarna stapt het bruidspaar weer in de auto en loop ik naar het Catshuis. Daar wacht ik op het bruidspaar en fotografeer hun aankomst, daarna gaan we gezamenlijk naar binnen. Stel ik mijn camera’s in en dan is het tijd voor de ceremonie. Een geweldige ambtenaar heeft dit bruidspaar uitgekozen. Hij is oprecht, betrekt iedereen bij het verhaal en laat de kinderen lekker kind zijn. Hoe fijn is dat?! Een fantastische sfeer brengt deze man met zich mee en voor we het weten is het “JA-woord” alweer. Ze gaan beiden staan nemen elkaars rechter hand en beantwoorden de vraag beide met een ‘Ja graag.’ Daarna wordt feestelijke maar lieve kus uitgewisseld. Na dit moment worden de ringen gebracht door vriend Raymon. Nadat de ceremonie is afgelopen komt de ambtenaar naar mij toe. Hij complimenteert mij met het feit dat ik onzichtbaar heb gefotografeerd en dat hij me daarvoor wil bedanken. Leuk om te horen van iemand die diverse bruiloften doet en mee maakt. Na dit moment is de toast met het gezelschap en het bruidspaar. Daarna wordt de taart aangesneden en wordt er een hapje gevoerd. Kort daarna maken we nog een aantal foto’s op de nieuwstad met de gasten en daarna is het moment daar dat ik de bruiloft verlaat. De receptie gaat nog even door en met een klein gezelschap zal dit bruidspaar gaan dineren om daarna heerlijk een paar dagen in de Veluwen te genieten van elkaar.

Liefs bruidspaar, gefeliciteerd met jullie huwelijk. Dat jullie met de dag mag groeien en dat jullie gezond en samen oud mogen worden. Genieten van jullie gezin.

Liefs

Christha

POST A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.