Zomerse Bruiloft in Friesland – Een Prachtige DagBruiloft roodkerk

Het was vandaag weer een prachtige dag, het weer was geweldig! Eindelijk! Vandaag 22 juni 2024 trouwde Rene en Jantiene. Zij in een prachtige bruidsjurk en hij in zijn trouwpak. Ik neem jullie graag mee vanaf het begin van de ochtend tot het einde van de middag. Overal waar ik fotografeerde.

Het is 09:00 in de ochtend als ik vertrek vanuit Leeuwarden naar Roodkerk een klein dorpje in het mooie Friesland. Mijn eerste locatie is op de boerderij van vrienden van het bruidspaar. Daar is Rene de bruidegom samen met zijn zoontje Nick, om zich daar aan te kleden. Als ik aankom bij de boerderij komt net Rene samen met Nick de auto uit en heeft zijn pak in zijn handen. We lopen gezamenlijk de boerderij binnen, waar ik de vrienden van Rene ontmoet. Er zijn nog een aantal meer mensen en ze zitten gezellig met zijn allen aan de grote tafel aan de koffie. Ook Rene neemt nog eerst een bakje. Ondertussen wordt Nick aangekleed door de gezamenlijke vriendin, die heeft overigens een geweldig knal roze pak aan. Nick straalt van top tot teen, hij vind het geweldig en met een brede glimlach kijkt hij naar mij. Wat is het geweldig mannetje. Daarna is het de beurt aan zijn vader. Hij trekt zijn ochtend ‘kloffie’ uit en dan komt er een knal blauwe boxershort te voorschijn. Hoe gaan we die, niet fotograferen. Maar wel het aankleden fotograferen. We beginnen met de bloes, en ik duik achter een plant, die als voorgrond gaat zijn. Zodat ik niets meer blauw zie maar een mooie rustige foto heb waar door de plant een mooie diepte in komt. Werkt perfect en de foto’s zijn geslaagd. Daarna doet Rene zijn stropdas om doet dan zijn haren. Als volgt trekt hij daarna de rest van zijn pak aan. Hij is dan klaar voor vertrek. Voor dat het zover is komt Nick met een cadeautje in zijn handen. Het is van zijn moeder voor zijn vader. Een lief klein cadeautje wordt uitgepakt. Rene vind het gebaar geweldig, en wat het precies is. Dat weet, wie daar waren. Dat houden we voor hun zelf. Een klein kostbaar cadeautje. Na dit moment vertrek ik ook, samen met hun vriendin. Ze moest de trouwjurk mee nemen naar Jantiene. Terwijl ze bij mij in de auto stapt, kijkt ze me aan en denkt dan “ohjee! de trouw jurk!” Snel haalt ze de jurk en rijden dan naar het huis van Rene en Jantiene.

We komen aan bij het huis en parkeren de auto, ik neem haar schoenen mee. Ook hier wordt ik met een warm welkom ontvangen. Ik geef Jantiene haar schoenen en ga dan direct de trouwjurk op de foto zetten. Daarna is het aankleed moment voor moeder en haar dochtertje. Ook de drie oudere dochters van Rene kleden zich hier om. Ik fotografeer hier Jantiene in de hoek van hun woon kamer, die in aanbouw is. Maar de nog niet afgemaakte muren en kozijnen geven een prachtige sfeer aan de foto’s. Ook Jantien wordt geholpen door hun vriendin en daarna volgt Lieke hun dochtertje ook. Ze zijn beide prachtig. En dan is het moment daar, de koets wordt voorgereden met Rene en Nick. Rene belt aan en dan opent Jantiene de deur. Ze zijn blij elkaar te zien, vol bewondering bekijken ze elkaar en geven elkaar een zoen. De kinderen kijken vanuit de oprit mee naar hun vader en (stief) moeder. Na dit moment, maken we een aantal foto’s bij en in de boerderij. Ook maak ik een aantal foto’s van de kinderen samen en natuurlijk het gezin compleet. Daarna vertrekken we naar de Klinze om een aantal foto’s te maken van het bruidspaar. Jantiene wil geen foto’s bij het gebouw. “Veelste cliche.” Maar bij de stallen daar wilt ze wel graag foto’s en dit mag en kan. We hebben wat tijd in te halen dus we schieten een aantal foto’s en vertrekken daarna weer voor de lunch. Na de lunch vertrekken we naar de kerk.

Bij de kerk aangekomen, wachten de gasten binnen op het bruidspaar. Als het stel en hun kinderen zijn geariveerd met de koets, komt Rene met zijn dochter binnen en daarna volgt Jantiene met hun kinderen. De Babs Sandra ook wel Grandetrouwambternaar genoemd. Was de ambtenaar en heeft een prachtige speech voorbereid. Waarin mooie werden verteld over de liefde, maar ook over hun 5 kinderen en hun dierbare getuigen. De ceremonie waar een tal van mensen het liefdes verhaal deze twee lieve mensen volgde, van jong tot oud. Iedereen had zijn aandacht erbij. Dat was mooi om te zien. Het kerkje was helaas niet heel erg groot, en dat beperkte mij tot bepaalde hoeken, maar ondanks dat heb ik prachtige foto’s kunnen maken van de Ceremonie. De ceremonie wordt natuurlijk afgesloten met het ja woord, de handtekeningen in de akte. Maar ook de kinderen tekenen in het huwelijks boekje. Nick wordt geholpen door zijn grote zus, samen tekenen ze. Daarna wordt de ceremonie beëindigd, worden de gasten naar buiten gelaten en loopt het bruidspaar door een zee van bellenblaas. En geloof me dit waren heeeeeeel veel bellen! Zoveel dat het bruidspaar bijna niet meer voor mijn lens zichtbaar was. Maar het leverde een aantal prachtige foto’s op.

Wanneer het bruidspaar weer in de koets zit, worden zij weer terug gebracht naar hun boerderij waar ze samen met hun geliefde gasten de dag afsluiten. Maar voor het zover is. Is het eerst nog tijd voor champagne en taart! En ohjaa.. Heerlijke cupcakes. Weer door die leuke vriendin gemaakt. Geweldig toch die vriendin? Een om je handen bij dicht te knijpen zeggen we dan. Ik maak nog een aantal sfeer foto’s en dan zit mijn dag erop.

Lief bruidspaar en kinderen, dank je wel voor jullie vertrouwen in mij het was een geweldige dag!
Ik wens jullie veel liefde en gezondheid toe,

Liefs

Christha

POST A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.