Trouwen in de Oldehove Leeuwarden

Gisteren was een prachtige dag om te trouwen, Marcel en Sandra stapte in het wel bekende huwelijksbootje. Ik was daarbij om hun huwelijk te mogen vastleggen, voor een blijvende herinnering aan deze bijzondere dag. Ik neem je graag mee terug naar dinsdag 10 oktober 2023.

Ik sta met mijn camera klaar bij de Oldehove in Leeuwarden. Ik zie daar de Ambtenaar als staan, Rianne een fijne Babs. En elke keer weer een feestje om naar te luisteren. Ze maakt er altijd een prachtige oprechte ceremonie van met echt het verhaal van het bruidspaar. Ik zeg haar gedag en samen wachten wij het bruidspaar op. En dan komt de politie auto het plein om rijden. Marcel zit bij de politie en deze “trouw auto” maakt het extra persoonlijk. Een aardige betrokken collega van Marcel rijdt het koppel. Ik maak hiervan een aantal foto’s. Omdat de auto natuurlijk een dienstwagen is, is deze niet volledige beschikbaar. Daarom hebben we afgesproken om direct voor het huwelijk een aantal foto’s te maken met de auto.

Daarna worden de gasten naar binnen genomen door de Babs. Daarna volg ik en vlak achter mij zal het bruidspaar mij ook volgen. De gasten verwelkomen Marcel en Sandra in de Oldehove. Rianne begint de ceremonie. Een fijne en intieme ceremonie volgt. Met een lach en een traan wordt het jaar van dit lieve stel beschreven. Wat ik vooral hoor is liefde, heel veel liefde. Terwijl ik luister en natuurlijk ook door mijn camera kijk zie ik de chemie tussen Marcel en Sandra elk moment bij elk woord een beetje meer woorden. Ik zie de bijzondere band die deze twee mensen hebben. Na de mooie woorden van Rianne, is het moment daar om elkaar, elkaars geloften voor te lezen. Marcel begint, zenuwachtig begint hij zijn eerste zinnen. Hij beschrijft waarom Sandra zo belangrijk voor hem is, en waar ze stond in een lastige periode. Naast hem, met hem. Marcel breekt, Sandra neemt zijn geloftes over en verteld uit zijn woorden. Marcel hersteld zich, wanneer de plaatsnaam “Liwadden” wordt uitgesproken door Sandra. Hij neemt het weer over, en dat doe hij geweldig. Ze sluiten zijn gelofte’s af met een liefdevolle kus. Daarna neem Sandra opnieuw het woord en verteld haar geloftes naar Marcel. Minstens net zo lief en liefdevol! Ook na deze geloftes wordt er gekust. En dan is het moment daar, om het huwelijk officieel te laten vastleggen. Babs Rianne stelt ze beide de vraag, en deze worden beide met een volmondige “Ja!” beantwoord. Daarna volgt een liefdevolle intieme kus. De prachtige handgemaakte ringen worden gebracht door de zus van Marcel. Daarna worden de ringen bij elkaar om gedaan. De handtekeningen worden gezet, de klokken van de Oldehove worden geluid door het bruidspaar. Het is vast gelegd!c Ze zijn man en vrouw! Er wordt geproost met Champagne en dan is de ceremonie voorbij.


Daarna klimmen we de Oldehove op, daar maken we een aantal foto’s met uitzicht over de stad. Elk hoek maken we een paar zodat we diverse kanten van het mooie Leeuwarden op de achtergrond hebben. Daarna gaan we weer naar beneden en maken daar een aantal gasten foto’s en een groepsfoto. Na dit moment gaan de gasten alvast naar de volgende locatie en ga ik samen met het kersverse bruidspaar het centrum in. Naar hun plekje, waar hij haar ten huwelijk heeft gevraagd. We maken in de prachtige tuin van het Sint Anthonius gasthuis een mooie reportage van het bruidspaar. Met kleine aanwijzingen maar met vooral veel liefde levert het geweldige foto’s op. Daarna lopen we gezamenlijk naar de prinsentuin. Richting de koperen tuin voor het volgende moment tijdens deze dag. We wachten op hun hond. Om nog een aantal mooie foto’s in het park te maken met hun Jack. Het is een heerlijke bewegelijke hond die vol energie zit. En die mij bij elk geluidje ook wel erg leuk vind. Het is dus even een momentje van geduld en dan poseert Jack de hond. Als een volwaardig model met zijn baasjes. Daarna gaan we gezamenlijk de koperen tuin binnen, voor een heerlijke high tea. Een goed verzorgde hoeveelheid eten zowel warm als koud en zoet maar ook hartige hapjes worden in diverse borden/planken gepresenteerd. Ik maak een aantal foto’s van al dat lekkers op tafel en natuurlijk een aantal foto’s van de gasten gezamenlijk aan tafel. Een fijn moment voor het gezelschap. Ik eet nog een broodje mee met dit lieve bruidspaar, en pak daarna mijn spullen zoals afgesproken. Stiekem wordt ik nog subtiel gehint door Rico de zoon van de bruidegom. Hij heeft nog een cadeautje. Ik trek mij jas uit, en pak mijn camera. Natuurlijk neem ik dit moment nog even mee, en dan fotografeer ik de laatste beelden van dit moment. Ik neem afscheid van iedereen en natuurlijk van het bruidspaar. Het was weer een bijzondere dag om te mogen fotograferen.

Lief bruidspaar, Marcel en Sandra. Geniet van jullie leven samen. Ik wens jullie veel liefde en gezondheid en vooral dat jullie elkaars laatste zijn. 😉

Liefs

Christha

POST A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.