Trouwen in Leeuwarden Stadhouderlijkhof

Het was een prachtige trouwdag van weer een fantastisch bruidspaar. Dit keer was het een extra bijzondere dag want dit bruidspaar is niet ‘zomaar’ een koppel, maar dit zijn onze lieve vrienden Danny en Didi. Ik neem je graag mee naar gisteren naar vrijdag 2 September.

Vandaag trouwen Danny en Didi, de ochtend voor mij begint bij Didi thuis in Hurdegaryp. Didi doet de deur voor ons open, ik ben vandaag met mijn vriend die ook videograaf is. Als wij er zijn wordt haar make-up en haar verzorgd door Hairandmakupby Deborah. We maken foto’s van de details zoals het gipskruid die wordt toegevoegd in het kapsel van Didi. Ook wanneer de lipstick wordt aangebracht maken we hier mooie macro foto’s van. Ik loop hierna naar buiten en maak een aantal foto’s van de oorbellen, parfum, de trouwjurk en ik dacht de bruid haar schoenen. Dat laatste ging alleen een klein beetje fout. De jurk was offwhite en de schoenen waren glinsterend silver. Ik vond het al een bijzondere kleuren combinatie maar deze schoenen stonden klaar. Ik ben er dus van uit gegaan dat deze schoenen bij de bruid hoorde. Na dit moment is er even tijd om wat te eten en te drinken. Na de lunch is het tijd om de jurk van Didi aan te trekken ze wordt geholpen door haar moeder en nichtje. Didi en haar moeder lachen als ze boven zijn. ‘Volgens mij heb je de verkeerde schoenen gefotografeerd’ lachen de dames. Ik moet zelf ook lachen. ‘Ik dacht al wat een bijzondere kleuren combinatie’ zeg ik ze. Het waren de schoenen van de moeder van plaats de bruid. Oeps! Didi tovert haar schoenen uit de doos en ik fotografeer deze nog even apart en dan kleed de bruid zich aan. De rits wordt dicht gedaan, de knoopjes geknoopt en dan staat onze prachtige vriendin en bruid in haar jurk. Het staat haar prachtig! Nu is het moment dan echt aangebroken en ook bij Didi begint het nu wat meer te kriebelen. Het is tijd dat Danny haar komt ophalen.

We gaan naar beneden en wachten buiten op Danny. Danny komt in een sportieve witte auto de straat ingereden, een buurman heeft een rookpot aangestoken waar witte rook uit komt. Daar komt Danny aan. Hij wordt rijkelijk ontvangen door zijn familie en vrienden. Danny stapt uit samen met hun zoontje Nino. Hij loopt naar de voordeur die wordt open gedaan door Hans, de vader van de bruid. Daar zit zijn dochtertje Mira te wachten in een schattig klein wit jurkje. En dan stapt Didi de deur opening in. Onder een groot gejuich ziet het koppel elkaar. Ik maak een aantal beelden van dit moment en dan wordt er een klein feestje gevierd op straat. Danny is Irakees en in deze cultuur is het iets anders, dan de Nederlands cultuur. Het is prachtig om te zien en leuk om mee te maken, om te zien hoe een dag als dit wordt beleefd. We hebben nog weinig tijd om op schema te blijven. Ik tik Danny aan. ‘Danny, je moet echt nog even wat eten’ spreek ik onze vriend aan. Hij bevestigd dit ‘Wil je wat voor mij halen?’ Dit doe ik natuurlijk met liefde en ik haal een broodje van binnen en daarna vertrekt het bruidspaar naar de eerste fotoshoot locatie.

We zijn aangekomen bij het Vossenpark in Leeuwarden, daar gaan we een aantal foto’s maken met de auto en met de kinderen van het bruidspaar, Mira en Nino. De kindjes doen het fantastisch! ! Het is fijn dat ze mij ook al kennen, daardoor voelt duidelijk Nino zich op zijn gemak en staat stoer de poseren. Nadat de foto’s samen als gezin zijn gemaakt, maken we nog een aantal shots samen. Daarna vertrekken we richting het centrum om daar ook nog een aantal mooie foto’s te maken. Ik help Danny en Didi met poseren en begeleid ze zodat de beelden uiteindelijk ontspannen maar puur zijn. Ik vindt het belangrijk dat een bruidspaar zich ontspant en dat de foto’s echt zijn zoals ze zijn.

Daarna gaan we terug naar onze auto bij het stadhouderlijkhof. Daar zal de ceremonie het diner en het feest plaats vinden. We maken alles klaar in de tuin zodat ons materiaal gebruiksklaar is voor dit moment. De gasten nemen plaats op de stoelen, die worden vandaag goed begeleid door de ceremonie meesters. Daarna is de opkomst, Danny komt samen met de kinderen naar de binnentuin en niet veel later volgt de bruid met haar vader. Hans geeft zijn dochter aan Danny en ik zie dat hem dit ontroerd. Ik glimlach achter mijn camera al vriendin, wat een mooi moment. Daarna mag het bruidspaar zitten. Er staat een foto van Danny zijn vader, hij is niet meer. Maar maakt op deze manier toch een klein onderdeel uit van dit moment. Het liefdes verhaal van Danny en Didi is geweldig en ook ik als vriendin hoor weer leuke maar nieuwe dingen. Daarna is het zover, het Ja woord mag worden gegeven en dit doen ze beide volmondig. Daarna volgt een liefdevolle kus en mag de acte worden getekend door het bruidspaar, de vier getuigen en de ambtenaar van Leeuwarden. Daarna neemt de pastoor het over en wordt de kerkelijke katholieke ceremonie gedaan. Waarbij de ringen worden gebracht door Nino. Deze gezegend door de pastoor met het heilige water. Wordt er gebeden door Dian het zusje van Danny. En dan zitten beide ceremonies er op. Zowel de gemeentelijke als het kerkelijke huwelijk is nu voltrokken.

Hierna neem ik het stokje over en maken wij eerst een groepsfoto met de aanwezige, omdat wij als vrienden ook eigenlijk daggasten zijn, zetten wij de groep neer. Daarna zetten we de camera op statief en de timer aan. We hebben dan enkele secondes om snel naar de plek te sprinten en dan te lachen. We maken een aantal en dan is dit moment ook vastgelegd. We lopen met zijn alle naar het terras waar de taart wordt aangesneden door Danny en Didi. Ze delen samen de eerste hap en dan hebben we weer een prachtige herinnering vastgelegd. Daarna maken we nog een aantal foto’s in kleine groepjes, met het bruidspaar, familie en vrienden. En dan zit mijn taak erop als fotograaf. Ik breng mijn spullen naar de auto en kleed mij om. Vanaf nu mogen wij ook volop genieten van de grote dag van onze vrienden. Het is een fijne sfeervolle avond met een geweldig drie gangen diner en als afsluiter een knaller van een feest.


“`Lieve Danny en Didi, wat was het een prachtige maar een bijzondere dag voor ons en voor jullie. Ik heb genoten van jullie dag en het was mij een eer om als vriendin jullie huwelijk te fotograferen. Jullie een blijvende herinnering te geven voor de rest van jullie leven en voor jullie kinderen. Wij, Robert Jan en ik gunnen jullie een toekomst vol liefde, geluk en veel gezondheid.

Liefs van mij

POST A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.