Newborn baby fotoshoot

Vandaag weer een foto reportage gemaakt van een prachtige pasgeboren baby! Namelijk dit mooie ventje Luuk! Hij is vandaag 16 dagen jong. Tijd om zijn newborn shoot te mogen doen.

Vandaag spraken we af in de studio, voor een geposeerde newborn sessie. Zijn papa en mama zijn lopend naar de studio gekomen, want ze woonde vlakbij. Heerlijk even de buiten lucht voor dit kleine mannetje. Tevreden kwam hij binnen samen met zijn ouders. Zijn mama was erg benieuwd of hij nog wel wilde slapen, want hij had hiervoor heerlijk 3 uren geslapen. Helemaal goed! Geen enkel probleem. Het is belangrijk dat de baby zijn eigen ritme blijft volgen. En dat hij niet wordt wakker gehouden zodat hij ‘misschien’ zou slapen tijdens de shoot. Met mijn ruime ervaring krijg ik alle baby’s heerlijk relaxt op de foto slapend of niet. Mocht je kindje dus niet willen slapen, dan kunnen we als nog prachtige foto’s maken met ogen open.

Nadat Luuk is uitgekleed en een schone pamper heeft gekregen, krijg ik hem in mijn armen van zijn moeder. Wat een heerlijk ventje, hij kijkt me aan. En je ziet hem bijna denken.. ‘goh.. wat ga jij met mij doen dan?’ Tjaa.. Hij weet dat niet.. Maar ik wel! Ik ga een mooie herinnering maken voor zijn ouders en voor hem. Zodat er kan terug worden gekeken op de eerste paar jonge dagen van dit mannetje, kleine voetjes en handjes. Alles is nog zo fijn, als ze klein zijn. En dan is niets mooier dan dit moment te laten vastleggen. Dus dat gaan we doen.

Ik pakte mijn eerste wrap, dit is een soort doek, waarbij ik de baby inbaker op een speciale manier. Hier worden ze vaak rustig van. En ook deze kleine vent vond het heerlijk, hoe meer ik hem inpakte hoe relaxter hij werd. Daarna deed ik de volgende wrap op hem heen. Zodat hij veilig geposeerd kon worden en zich heerlijk relaxt voelde. Als afsluiter, doe ik de ‘finale wrap’ dit is een hand gemaakte gebreide wrap. Die hele mooi details heeft in de structuur. Zie hiervoor de foto’s. Ik doe hem een bijpassend mutsje op, en dan is hij er klaar voor. Ondertussen is hij in slaap gevallen en sabbelt hij heerlijk op zijn speen. De baby susher, het inbakeren en een beetje liefde van mij doet wonderen. Ja.. Liefde.. ik steek liefde in mijn vak en de baby’s. Heerlijk om met deze kleine kindjes te mogen werken. En ik ben daarvoor enorm dankbaar. Dat ouders mij hun waardevolste bezit toe vertrouwen. Dank je wel!

Ik leg Luuk op de juiste plek, die ik al eerder vandaag heb voorbereid, ondersteunden met verschillende poseer kussentjes. Dit is heel erg fijn en veilig voor de baby. Zo wordt hij volledig ondersteunt en kan er niets mis gaan. Daarna begin ik met fotograferen. Ik fotograaf van verschillende hoeken, met mutsje zonder mutsje. Ik krijg een glimlach. Dank je wel Luuk! Voor deze mooie lach, hij staat prachtig op de foto! En jouw papa riep direct ‘Die wil ik op canvas!’ En jou ouders kennende komt dat vast goed. Ik maak daarna nog wat foto’s met een andere wrap en plaats hem in een mandje, ook deze is volledige ondersteunt. Zonder dat je dat ziet, want dat wil je natuurlijk niet op de foto. Luuk doet het perfect en we maken prachtige foto’s.

Daarna haal ik hem langzaam uit de wrap, hij vindt dit niet heel prettig. Maar hij gaat er mee akkoord. Ik hou hem tegen me aan en doe zijn luier los. En dan krijg ik de vraag van zijn moeder ‘Heb je het wel eens mee gemaakt dat alles eronder zit?’ Jazeker, wel meer dan een keer. Het hoort erbij. Geen probleem, de wasmachine draait wel. Daarna poseer ik hem in een heerlijk wollen kleed. Hij vindt het prima, is een beetje wakker. Hij knippert met zijn ogen.. Zal ik wakker worden of niet.. Je kan bijna zijn gedachten lezen.. Ik schiet tussen door nog een aantal foto’s. Het zijn prachtige foto’s. En dan besluit Luuk dat het wel klaar is. Wakker, en hij geeft een gil. Harstikke goed, hij heeft zijn best gedaan. En we hebben prachtige foto’s. Een perfect moment om er klaar mee te zijn.

Zijn mama kleed Luuk aan op het verschoningskussen die in de studio is. En daarna gaan we samen foto’s uitzoeken. De keuze is lastig, want alles is mooi! Maar een paar springen er echt uit!

Lieve ouders, dankjewel dat ik weer een prachtig kindje van jullie mocht fotograferen. Het doet me een plezier om jullie regelmatig te mogen fotograferen.

Liefs

Christha

POST A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.