TROUWEN IN HEERENVEEN

Vandaag is de grote dag van Arie en Johanna. Na dat hun bruiloft moest worden uitgesteld de afgelopen twee jaar was het eindelijk het moment! Dat zei samen in het huwelijksbootje gingen stappen. En wat zagen ze er samen prachtig uit! Ik neem je even terug mee naar het begin van deze dag.

Het is 10:00 als ik mijn spullen verzamel en deze in de auto zet. Alles check ik nog dubbel of ik echt alles bij mij heb. Dat heb ik en dan ga ik richting Heerenveen waar de bruid wordt klaargemaakt. Eenmaal aangekomen parkeer ik mijn auto en bel aan. De moeder van de bruid doet open en verwelkomt mij. Ik zeg iedereen gedag en dan pak ik mijn spullen. Ik vraag aan de dochter van de bruid, Melissa waar haar moeders jurk hangt. Deze is boven en zij brengt mij daar heen. Ik verplaatst de jurk naar een mooie plek en fotografeer deze en de details. Daarna de schoenen, hele hoge pumps. Daarna is de visagist aanwezig en fotografeer ik het opmaken van de bruid. De visagist is ook dit keer Wendy van Prolooks. Wanneer dit klaar is het moment daar dat Johanna haar trouwjurk aan gaat doen. Ze krijgt hulp van haar dochter en het gaat perfect, de sierraden worden op gedaan en dan is deze bruid er klaar voor! De bruidegom rijdt voor en stapt uit en belt aan. Ik schiet een aantal foto’s en dan komt de bruid. Ze zijn beide zichtbaar emotioneel en ze zijn een prachtig stel samen. Daarna gaan we samen naar het Oranjewoud.

Bij het Oranjewoud maken we een aantal prachtige foto’s, samen en allebei apart. Allebei stralen ze van geluk en ik zie ook gezonde spanning. En dat mag, want de ceremonie moet nog beginnen. We schieten een aantal foto’s bij een grote eik en daarna maken we nog wat foto’s op verschillende bruggetje en lopen we rustig door het park. Af en toe wisselen we de schoenen van Johanna want die hakken.. Ja die zijn hoog! En slippers die lopen veeeel lekkerder. Dus begrijpelijk en slim! De zus van Johanna is samen met haar partner mee tijdens de sessie. Dit is enorm fijn en de dames assisteren de bruid en mij bij diverse locaties. Nogmaals bedankt dames voor jullie hulp! Wordt erg gewaardeerd door deze trouwfotograaf. We maken nog een aantal foto’s bij de oude muur en daarna maak ik nog een aantal foto’s bij de laan met de trouw auto. Ook dit levert een prachtig beeld op en daarna vertrekken we naar de molen voor nog een aantal foto’s.

Wanneer deze foto’s klaar zijn vertrekken richting het gemeentehuis waar de ceremonie zal beginnen. Een erehaag staat te wachten bij het gemeentehuis en dan komt de trouw auto aan. Deze wordt hartelijk ontvangen door familie en vrienden. De Ambtenaar staat al te wachten op bruidspaar, en ontvangt deze in het gemeentehuis. Johanna en Arie kiezen er voor om alvast in de zaal plaats te nemen en daarna de gasten. De voltrekking begint, het liefdes verhaal van het bruidspaar wordt verteld en ook het aanzoek komt aanbod. En ook uit de zaal komt een ‘HAHA! Wat een grappige OMA!’ Emily een van de kleinkinderen heeft dikke pret tijdens de ceremonie en ook oma krijgt de slappe lach van dit moment. Vlot daarna volgt het officiële moment. Het bruidspaar mag gaan staan en elkaar de rechterhand geven. De vraag wordt gesteld en zoals met het aanzoek wordt de ‘JA!’ beantwoord met een “JAH DUUH!” van Johanna. Een leuk grappig momentje tijdens dit bijzondere moment. Nadat de Ambtenaar het bruidspaar officieel al getrouwd stel verklaard, wordt er een lieve kus gewisseld en worden daarna de trouwringen gebracht door hun twee oudste kleinkinderen. De handtekeningen worden gezet en daarmee is het officiële afgerond. Het bruidspaar wil buiten nog een aantal foto’s maken met de groep en de gasten en dit doen we natuurlijk. Daarna is het moment om naar de feest locatie in Leeuwarden te gaan. Hier wordt de taart aangesneden en zal het diner en feest plaatsvinden. Na het moment dat de taart wordt aangesneden, vertrek ik van de bruiloft en wens ik ze nog een enorm fijne dag! En schrijf ik vandaag op dit moment voor dit bruidspaar dit blog.

Liefs bruidspaar, gefeliciteerd met jullie huwelijk. Dat jullie vanavond maar een fijn feestje mogen hebben en mogen genieten van een compleet leven samen.

Liefs

Christha

POST A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.