Trouwen in Leeuwarden

Jan en Asma trouwen op maandag 9 augustus 2021 in de hoofdstad van Friesland, mijn woonplaats Leeuwarden! De dag voor hun huwelijk neem ik nog contact met hun op, het weer lijkt die maandag behoorlijk tegen te zitten. We zouden in de middag de fotoreportage maken in het vossenpark. Maar het weer lijkt erg tegen te zitten. Ik bel ze zondag op met de vraag “Is er een mogelijkheid om in de ochtend de fotoreportage te doen? Het lijkt nogal heftig te gaan worden met regen en onweer.” Het Asma is blij dat ik bel met dit voorstel en overlegt dit met Jan. Jan stemt erin mee en we kiezen er samen voor om vroeg in de ochtend de reportage te doen.

Die maandag meld ik me bij hun huis in Camminghaburen. Asma ziet er prachtig uit en ook hun dochtertje van twee jaar heeft een schattig wit jurkje aan. Ze heeft vandaag een belangrijke taak. Namelijk de ringen brengen naar haar papa en mama. Vlot daarna komt Jan aan bij zijn eigen huis, hij komt Asma ophalen. Ik fotografeer dit moment en daarna vertrekken we richting het Vossenparkje in Leeuwarden. Een prachtige park, een van mijn favoriete foto locaties. Dat zullen jullie misschien al weten door de hoeveelheid shoots die ik buiten doe op deze locatie.

We beginnen met foto’s van hun als gezin, omdat hun dochtertje nog erg jong is en een korte spanningsboog heeft kies ik daar altijd voor met jonge kinderen. Kunnen ze daarna uitrusten of gewoon gezellig mee kijken. Ik vindt het belangrijk dat kinderen ontspannen kunnen en als hun zelf op de foto kunnen. Als de gezinsfoto’s klaar zijn neemt de vader van Asma de kleine meid onder zijn hoede, zodat wij rustig kunnen fotograferen. Wel zo veilig met een vijver in de buurt. We lopen samen in het park en ik laat het bruidspaar op diverse plekken poseren. Ik zie het bruidspaar volop genieten en dat is fijn. Het is hun dag, dus ik wil dat hun zich echt als sterren voelen. Aangekomen bij het laatste stuk van het park sluit een groep eenden Asma en Jan in. Het is een enorm grappig gezicht. Alsof ze de bruidsmeisjes zijn volgen de eenden het bruidspaar trouw. Ze poseren rustig om hun heen. Het is echt grappig en samen lachen wij om dit moment. We sluiten af aan de kant van de school, want ook daar op de zeikant van de school zitten een paar leuke plekjes om te fotograferen. Daarna vertrekken we samen naar het gemeentehuis.

Bij het gemeentehuis worden we naar binnen begeleid, we worden naar een kamer gebracht die dient als trouwzaal. De gasten en getuigen nemen ook plaats en daarna begint de voltrekking. Het is een korte ceremonie waarbij Jan en Asma elkaar een persoonlijk geschreven tekst voordragen. Beiden worden ze er emotioneel van. Daarna begint het “officiële” gedeelde. Ze nemen elkaars rechterhand en kijken de ambtenaar aan. Jan beantwoord de vraag met “Ja!” Waar daarna Asma dezelfde vraag krijgt, iets te vroeg zegt ze al JA! en slaat haar hand voor haar mond. Oeps…. Dit moment vang ik natuurlijk met mijn camera, deze hoort er ook bij. Daarna antwoord Asma opnieuw met een “JA” en een big smile op de vraag. Ze kussen elkaar en lang, want dat had ik stiekem gevraagd. Sommige bruidsparen kussen zo vlug, dat ik niet de kans krijg daarom zeg ik het nu standaard vooraf. “Extra lang zoenen he!” En ja dan fotografeer ik natuurlijk die extra lange kus. Na de ceremonie maken we nog een aantal foto’s voor de Oldehove met de gasten en getuigen. Kort daarna vertrekken we naar hun huis in camminghaburen en fotografeer ik nog het aansnijden van de taart. Ze delen elkaar een hapje uit en met een brede glimlach sluiten we dit moment af. Hierna vertrek ik en wens ik het bruidspaar nog een fijne dag.

Inmiddels hebben ze afgelopen zaterdag hun trouwalbum opgehaald, en zijn hun dolblij met het eindresultaat. En daar doe ik het voor voor een gelukkig stel. Die vanaf nu een blijvende herinnering fysiek in handen heeft gekregen. Door mij gemaakt. Lieve Jan en Asma, ik wens jullie heel veel geluk en liefde met jullie dochter. Dat jullie wensen mogen uitkomen.

Liefs

Christha

De andere foto’s mogen i.v.m. privacy van hun dochtertje niet gedeeld worden, dit respecteer ik en daarom zijn alleen deze foto’s gedeeld.

POST A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.